6 hazugság, amit a filmekben láthatsz az egyetemi életről

Szerző: Diákszemmel

Nem szabad mindent elhinni, amit a filmekben látsz: és ez igaz arra is, hogy ne igazítsd az elvárásaid az egyetemi létről a filmes ábrázolásokhoz. Most 8 vicces példát mondunk dolgokról, amik nem teljesen állják meg a helyüket.

1. Mindig ott van az a különlegesen tehetséges ember

A filmekben ha egy csapat egyetemista összeáll, hogy megvalósítson valamit, akkor mindig kiderül, hogy elképesztő, rejtett tehetségeik vannak, és egyenes az út a hírnév felé. Nincs egy béna színész sem a színjátszó csapatban, és az énekes csapatban is mindenki tökéletesen eltalál minden hangot.

De ez azért nem így van. Ha esetleg arra számítanál, hogy végre rólad is kiderül, hogy egy fel nem fedezett tehetség vagy, ehhez se fűzz nagy reményeket, de ha éppen az a gond, hogy emiatt nem mernél csatlakozni valamihez az érdeklődési területeden, ne fogjon vissza.

Forrás: celebuzz

2. Mindig van egy beépített rendőr

Mielőtt elkezdenél nagyon óvatos lenni, mikor új barátságokat kötsz, megnyugtatunk: kicsi a valószínűsége, hogy egy beépített arccal találkozz. De tényleg.

Annak viszont már inkább valós a veszélye, hogy ha véletlen túl kedves vagy az aktuális pszichopatával, akkor soha többet nem tudod levakarni majd.

3. Minden házibuli óriási

A filmekben a házibulikra elmegy kb az egész évfolyam, óriási a hangulat, és szinte jobb a zene, mint bármilyen fesztiválon. Erre a valóságban azért ne nagyon számíts. Jó eséllyel belefutsz majd te is egy olyanba, amire rajtad kívül nem jött el senki, ha pedig mégis nagyon jól alakulna a hangulat, akkor valószínűleg hamarosan megjelennek a dühös szomszédok.

Forrás: hollywood.com

4. Lesz egy hatalmas riválisod

A legtöbb egyetemi közösségben a főhősnek van egy nagy riválisa, aki miatt tétre megy minden órai megszólalása, vagy éppen vizsgaeredménye. Ne izgulj, ilyened valószínűleg nem lesz. A szemináriumi prezentációd miatt legfeljebb akkor fogsz izgulni, ha egy órára játssz azzal, aki tetszik, és nagyon szeretnél lazának tűnni előtte.

5. Minden tanulás nélkül is simán levizsgázhatsz

Az egyetemi közegben játszódó filmekben a legtöbb esetben a pörgős cselekmény közben nem igazán látsz olyasmit, hogy hőseink valóban tanulnának, bármikor. Sőt, ha jobban belegondolsz, nem is nagyon van idejük rá: a film cselekményéül szolgáló kaland, szerelmi történet, akármi, kitölti minden idejüket.

Ehhez képest a félévet sikeresen teljesítik, mellékes információként elhangzik, hogy ismét levizsgáztak. Mielőtt ebbe nagyon beleélnéd magad, ilyen valójában azért nincs. Ha te is annyi kalandon veszel részt a félév során, mint ők, akkor valószínűleg bután nézel majd a vizsgán, és nem lesz meg a kettes sem.

6. Valaki az egyetemen feltalálja a Facebookot

Az az igazság, hogy erre kicsi az esély. Plusz azért óva intenénk, hogy annak reményében, hogy majd elmondhasd: ismered a következő Mark Zuckerberget, elkezdj barátkozni minden látványosan antiszociális furcsa arccal..

Forrás: tumblr

Forrás: whatuni

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel