7 YouTube csatorna, ami segít fejleszteni az angoltudásod

Szerző: Diákszemmel

Az angol nem csak a nyelvtan és a szókincs: legalább ilyen fontos, hogy tudd, mit hogyan mondanak ténylegesen angolul (tehát ne magyar kifejezéseket használj tükörfordítással), és milyen kiejtéssel, hangsúlyozással. Az alábbi 7 YouTube csatorna ezekben segít, ha tényleg szeretnél megszólalni magabiztosan angolul.

English with Lucy

Lucy Earl angoltanár és vlogger, aki csatornáján olyan tanácsokat ad, mint hogy hogyan hagyd abba, hogy fordítasz a fejedben, mielőtt megszólalsz, mutat szavakat, amit jellemzően rosszul ejtenek ki az emberek, és elmagyarázza a klasszikus angol kifejezések, mondások jelentését.

Gyönyörű brit angolt beszél, és sokszor ki is feliratozza a videóit.

Being British: Joel & Lia

Ezen a csatornán egyszerre tudhatsz meg hasznos infókat a brit kultúráról és társadalomról (például, hogy hogyan is megy náluk a borravaló kérdés), miközben arról is tájékozódhatsz, hogy hogyan is kell helyesen kimondani az olyan metróállomás-neveket, mint a Marylebone vagy Leicester Square. Bemutatnak több különböző akcentust, és még több olyan dolgot, ami hasznos lehet, ha például tanulni mennél ki a britekhez.

Eat Sleep Dream English

Mire is gondolnak a britek, miközben bizonyos kifejezéseket használnak, és melyek is a klasszikus londoni szleng kifejezések? Ebben segít ez a csatorna.

Learn English with Papa Teach Me

Ha nagyon trendin akarsz hangzani, vagy ha szeretnéd megtanulni a Trónok harca akcentust, ezen a csatornán ahhoz is találsz segítséget. Itt is vannak olyan beilleszkedős videók is, mint a dolgok, amik idegesítik a londoniakat.

English Like a Native

Anna is segít videóban, ha tökéletesíteni akarod az angoltudásod. Összehasonlítja a brit, amerikai, ausztrál angolt, megmutatja, hogyan beszélj hivatalosan a telefonon, segít a némabetűs szavak kiejtésében.

AMERIKAI ANGOL

The English Coach

Stefanie azoknak segít, akik az USA-ban szeretnék kipróbálni magukat: mesél arról, hogy milyen kultúrsokk érhet, ha az USA-ba mész, és arra is ad tippeket, hogy hogyan beszélj úgy, mintha anyanyelvi amerikait beszélnél.

Speak English With Vanessa

Vanessa szintén tanár, és videóiban a szókincs, a kiejtés, a különböző kifejezések használatának fejlesztésében segít. Ajánlj könyveket és TV műsorokat is, amikkel fejlesztheted a nyelvtudásod.

Forrás: topuniversities.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel