Appok tanuláshoz és időbeosztáshoz

Szerző: Diákszemmel

Néha nem árt a külső segítség, vagy legalábbis szeretjük azt képzelni, hogy ha egy app vagy bármilyen külső eszköz is a segítségünkre van, akkor jobban be fogjuk tartani a magunkra szabott időkorlátokat. Néha ez tényleg működik, ezért most olyan appokat gyűjtöttünk össze, amik így vagy úgy segítségedre lehetnek a tanulás közben.

myHomework Student Planner

Ezzel az appal egy olyan naptárat kapsz, amibe tudod rögzíteni a beadandók határidejét, különböző projekteket, vizsgákat, valamint értesítőt is kapsz, hogy nehogy lemaradj a határidőkről.

Ha itt vezeted a sulihoz kapcsolódó feladataid, akkor átláthatóbb lesz, mintha sima naptárban kezelnéd, ráadásul több különböző módon csoportosíthatod és rendezheted a feladatokat.

Trello

A Trello nem kifejezetten sulihoz van kitalálva, munkafolyamatokat is tökéletesen lehet kezelni benne, de ugyanígy alkalmas egyetemi tennivalók levezényléséhez is. A lényeg, hogy létrehozol oszlopokat, amik a projektek különböző állomásait jelölik, és az egyes feladatokat ezeken az oszlopokon húzod keresztül, amíg el nem jut a kész állapotig.

Praktikus, mert fájlokat is feltölthetsz az egyes feladatokhoz, tehát összegyűjthetsz mindent egy helyen, ami az adott feladat elvégzéséhez kell. Egy Trello táblában több ember is dolgozhat, tehát csoportos feladatok levezényléshez is szuper felület.

Pomodoro technika

A Pomodoro technika lényege, hogy minden 25 perc tanulás után tarts egy rövid szünetet. Ahhoz, hogy abban a 25 percben viszont a koncentrációd teljes legyen, jó, ha nem az órát nézed folyton, hogy letelt-e már, hanem beállítasz magadnak egy jelzést az etap leteltekor.

Ezt tulajdonképpen bármilyen időzítővel megteheted, ha laptopnál dolgozol, akkor például a Tomighty egy jó megoldás lehet.

Elterelés-blokkolók

Ahhoz is találsz segítséget, hogy ne terelje el folyton a figyelmed a telefonod böngészése. Egy elég praktikus megoldás persze, ha egyszerűen lenémítod és arrébb teszed, de vannak appok erre is: a StayFocused például Chrome-ban teszi lehetővé, hogy korlátozd az időrabló weboldalak böngészését, az Anti-Social pedig megmutatja, másokhoz képest mennyit használod a közösségi médiát, és blokkolja az appokat, amiket túl sokat használsz.

Feladatlista app-ok

Ha szeretsz pipálgatni, és szereted azt is digitális formában tenni, több lehetőség közül is választhatsz. A Remember the Milk például szinkronizál az összes eszközöddel, a naptáraddal és az e-mailjeiddel, a 2Do segítségével pedig különböző színekkel láthatod el az egyes feladatokat és prioritási listát is állíthatsz fel. A Finish pedig azért aranyos, mert jutalmazó hangot ad minden alkalommal, ha végzel egy feladattal.

Quizlet

Ha nem szeretnél kézzel készíteni kikérdező kártyákat magadnak, akkor szuper megoldás a Quizlet. A sajátjaid mellett láthatsz olyanokat is, amiket mások készítettek. Felhívja a figyelmed arra, hogy mit kell még gyakorolnod, és beállíthatod például azt is, hogy az idővel versenyezz az egyes kérdések megválaszolásában.

SimpleMind+

A SimpleMind appban mind-mapeket készíthetsz, amiket fotókkal, videókkal egészíthetsz ki: ha vizuális típus vagy, ez segíthet mind a tanulásban, mind egy beadandó, projekt elkészítésében.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel