Ezekkel a vonatokkal te is ingáznál

Szerző: Diákszemmel

Japánban egészen extrém szinten áll a hálókocsis vonatok kényelme. Persze nem olcsó, de még a nem luxus kategóriában is olyan kis kényelmes életterek vannak kialakítva, hogy legszívesebben azonnal utaznánk rajta.

Forrás: ajitk55
Forrás: sandy_ganlath

A 60-70-es években nagy fejlesztéseken ment keresztül Japán vonathálózata, de a vonatos közlekedés aztán hamar visszaszorult, hiszen sokkal olcsóbb közlekedési formák jelentek meg. A Sunrise Express azonban a mai napig rendszeresen közlekedik Tokió és Okayama között, 14 vagonnal. A járat este 10-kor indul Tokióból, és másnap reggelre éri el a célállomást. Bár nem olcsó, de ha így utazol, legalább megspórolhatod az éjszakai szállást.

Forrás: apubby
Forrás: gwu

Pihenésre van lehetőség a nobi nobi nevezetű közös helyiségben is, vagy saját kis kabinban, ami nagyjából 40.000 Ft-nak megfelelő yenbe kerül. Ha vásárolsz egy kis zsetont, 6 percig használhatod a zuhanyzót is. Mivel ennek limitált a kapacitása, már az út elején meg kell venni a zsetont, mert hamar elfogynak.

Forrás: apubby
Forrás: W0746203-1 / Wikipedia Commons

De ez még nem minden!

Japánban luxusvonatokkal próbálnak új utasokat csábítani a vasúti közlekedéshez. Ezeken a járatokon 5 csillagos ellátás, munkaállomások, Michlen csillagos szakácsok várnak.

Ezek közül is mutatunk néhányat!

Twilight Express Mizukaze

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Forrás: AFP

The Seven Stars train

Forrás: japanspecialist

 

Forrás: japanspecialist

 

Forrás: japanspecialist

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel