Híres filmes jelenetek a valóságban és a filmen – nem semmi képek

Szerző: Diákszemmel

Azt, hogy miért nem szeretem a hollywoodi mozit, leginkább ezekkel a képekkel tudom elmondani. A film számomra arról szól, hogy színészek valahol elmondanak és eljátszanak valamit. Itt pedig látszik, hogy erről szó sincs: valójában számítógép által generált gyakorlatilag minden, amit a vásznon látunk. Durva képek.

Szóval ha megnézel egy régi fantasztikus filmet, és nevetsz az effektjein, gondolj arra, hogy azok legalább valóságosak voltak. Ma már arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy csónakjelenetet valóban vízben vegyenek fel: persze sokkal kényelmesebb, hiszen kiszámíthatóbb, úgy ring az a csónak, ahogy az alkotók akarják, és nem pottyan véletlen a vízbe a színész, drága filmes perceket elvesztegetve, amíg megszárítják és megigazítják a sminkjét.

Így viszont beülünk a moziba, és nem látunk mást, mint hogy tehetséges szakemberek mit tudtak megvalósítani számítógépen. Ami azért valahol elég nagy csalódás nem? És miközben az agyunkkal valahol tudjuk, hogy így van, amikor beülünk, mégis a valósággal azonosítjuk, amit látunk. Hát, a lenti képek után talán már kevésbé fogjuk.

Az alábbi képek a movies.effects Instagram oldalról származnak, amelynek célja felfedni a valóságot az egyes filmes jelenetek mögött.

A galaxis őrzői (2014)

 

Harry Potter és a félvér herceg (2009)

Atomszőke (2017)

Alice Csodaországban (2010)

Trónok harca

A dzsungel könyve (2016)

Mátrix (1999)

Karib-tenger kalózai – Salazar bosszúja (2017)

Szépség és a szörnyeteg (2017)

Karib-tenger kalózai (2003)

Doctor Strange (2016)

Bosszúállók – Végtelen háború (2018)

Harry Potter (2001)

Legendás állatok és megfigyelésük (2016)

King Kong (2005)

Bosszúállók – Végtelen háború (2018)

Vasember 2 (2010)

Forrás: BoredPanda

 

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel