Így javíts a kapcsolatodon a lakótársaiddal

Szerző: Diákszemmel

Akár koliban, akár albérletben laksz, okozhat nehézséget a.. hát, a többiek jelenléte. A konfliktusok fő forrása általában vagy a privát szféra hiánya, vagy az, hogy eltérő elképzeléseitek vannak az otthon tisztaságáról a másikkal. Adunk néhány tippet, mivel csökkenthetitek ezeket a konfliktusokat, hogy kellemesebb legyen a közös lakás.

1. Privát szféra

Kérd meg a másikat, hogy tartson be néhány alapvető szabályt veled kapcsolatban: ha ez az, hogy kopogás nélkül ne nyisson be a szobádba, vagy bármi egyéb, amitől nem érzed azt, hogy állandóan ki vagy szolgáltatva a másik jelenlétének, máris sokat dob majd a komfortérzeteden. Ha tényleg egyedül akarsz lenni, zárd be az ajtód. Beszéld meg a másikkal, hogy ez nem ellene szól, nincs harag, de neked néha szükséged van ilyen időszakra.

2. A fürdőszoba

Csináljatok időbeosztást a fürdőszobára: jobb előre megbeszélni, mint utólag bosszankodni.

3. Takarítás

Ugyanez a helyzet a takarítással: mielőtt már dühös lennél, hogy te mosogatsz el mindig, osszátok be a feladatokat. Beszéljetek róla: lehet, hogy a másik tényleg utál mosogatni, de hajlandó teljes egészében átvállalni a porszívózást.

4. Kaja

Ha a másik folyton megeszi a kajád, dönthetsz úgy, hogy átvállalod a bevásárlást: veszel neki is ételt, de akkor szálljon be a költségekbe.

5. Társaság vs. csend

Ha a másik zajosabb, mint gondoltad, kössetek kompromisszumokat: hétközben csak bizonyos estéken hívjon át barátokat, más esték pedig lehessenek csendesek, ahogy te szereted. Vagy ha te hétvégén hazajársz, akkor megkérheted, hogy csak azokon az estéken tartson nagyobb társaságot, amikor te nem vagy ott.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel