Ilyen a közösségi média-képes arcod: ijesztő

Szerző: Diákszemmel

Egy fotós arra kért meg fiatalokat, hogy addig retusálják a képeiket, amíg az közösségi média-képes lesz: amíg ki nem néz úgy, mint amit szívesen megosztanának. Az eredmény elég kifejezően hívja fel a figyelmet arra, milyen hamis ideálokat kergetünk.

Nagy a nyomás, ha arról van szó, hogyan is trendi kinézni. De vajon milyen szintig? Egy kreatív ügynökség és egy fotós közös kampányában azt vizsgálta, milyen hatással van a képiség a mentális egészségre. A fotós portrét készített 13-19 éves fiatalokról, majd arra kérte őket: szerkesszék a képet mindaddig, amíg úgy nem érzik, ezt már megosztanák a közösségi médiában.

Elméletileg olyanokat hívtak meg a kísérletre, akik alapból nem használják a különböző képmódosító appokat, a kiindulás tehát az volt, hogy ne legyen rutinjuk a retusálásban, inkább csak érzésből csinálják, azok alapján, amit befogadóként látnak.

A kérdés, amit feszegetni kezdenek a projekttel, az az, hogy rendben van, hogy ma már a technológia segítségével tényleg pofonegyszerű egészen átalakítani a saját kinézetünket, de vajon ha minden egyes „nyilvános” képen bevetjük ezt, és ezt az arcunkat akarjuk mutogatni, akkor vajon mennyire tudjuk elfogadni, akik valójában vagyunk?

Lekerekített élek, csillogóan egynemű bőrfelület, minden szeplő, bőrhiba, vagy egyéb, a teljesen semlegestől eltérő dolog teljes eltüntetése. Ezt csinálta mindenki.

Fotó: rankin
Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel