Lady Gaga egyetemi csoporttársai Facebook-csoportban terjesztették, hogy sose lesz híres

Szerző: Diákszemmel

Amikor Lady Gaga egyetemre járt, 12 csoporttársa létrehozott egy Facebook-csoportot azzal a névvel: Stefani Germanotta, sose leszel híres. A Facebook ekkor még új volt, az emberek minden hülyeségért Facebook csoportokat hoztak létre: az ő ismerősei azt választották, hogy megszégyenítsék a törekvéseit.

Lady Gaga ekkoriban, mikor a NYU-ra járt, bárokban énekelt és zongorázott. Még kis szórólapokat is készített a saját produkciójának, ezzel próbált nagyobb közönséget csalogatni az eseményekre. A csoportban ezekből csináltak viccet, és azért szidták, amiért a figyelem középpontjában akar lenni, csípős megjegyzéseket tettek, mondván, kinek képzeli magát a lány?

Egy lány mesélt erről, aki szintén abban az időben járt az egyetemre. Látta a Facebook csoportot, nagyon sajnálta Stefanit, de persze nem tett semmit, és a dolog elfelejtődött. Mint meséli, évekkel később, amikor a vonaton utazott, a New York Magazine-t olvasgatta, amelyben Vanessa Grigoriadis portréja is szerepelt Lady Gagáról. A cikkben valahogy így volt a szöveg: „Mielőtt találkoztunk, arra gondoltam, hogy valaki, akinek a művészneve Lady (az igazi neve Stefani Joanne Germanotta), egy kicsit agyjátszós lesz..” – és ő itt sikoltott fel. Akkor állt össze benne, hogy a Facebook csoportban cikizett lány az, akit Lady Gagaként ismer.

Ekkor óriási elégtételt érzett, de, mint mondja szégyent is, amiért nem állt ki annak idején a lányért. Emellett pedig hálát. Hálát Stefaninak, amiért ő mindig elhitte magáról, hogy híres lesz, akkor is, amikor cikizték érte. Mert ez példamutató.

Forrás: ladygaga

Lady Gaga zenei karrierje nehezen indult, és sok erőt kívánt tőle, de most ő lett az első nő, aki egyazon évben Oscar, Grammy és BAFTA és Golden Globe díjat is nyert.
Erre is utalt az Oscar köszönőbeszédében:
„Ha most otthon vagy, ülsz a kanapén, és ezt nézed, akkor annyit tudok mondani neked, hogy ez kemény munka. Nagyon sokáig dolgoztam keményen, és, tudod, ez nem a győzelemről szól. Ez a nem feladásról szól. Ha van egy álmod, küzdj meg érte. Mert nem az a kérdés, hogy mennyiszer utasítanak el, buksz el, vagy bántanak. Hanem hogy mennyiszer kelsz fel, vagy bátor és mész tovább.”

Forrás: AP

Nem mindannyian szeretnénk Lady Gagához hasonlóan világhírű énekesnők lenni, de vágyai mindannyiunknak vannak. És az ilyen történetek megerősítenek bennünket abban, hogy küzdjünk értük.

Kíváncsi vagyok, most a Facebook-csoport tagjai közül vajon mennyien próbálnak társaságban azzal menőzni, hogy ők Lady Gagával jártak együtt egyetemre.

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel