Az, hogy mit eszünk, jelentősen befolyásolja azt is, hogy mennyire vagyunk energikusak napközben, mennyire tudunk odafigyelni a feladatainkra, és mennyire vagyunk hatékonyak abban, amit csinálunk. Adunk pár tippet, hogy mikből érdemes sűrűn fogyasztani, ha szeretnéd felpörgetni a produktivitásod.
Hal: a hering, a tonhal és a lazac gazdag omega 3 zsírsavakban, ami segíti a memóriát, frissíti az agyat, és könnyebben tudsz koncentrálni.
Bogyós gyümölcsök: minél sötétebb a színe, annál jobb. 🙂 Szintén jó hatással van a memóriára.
Avokádó: gazdag olyan anyagokban, amik serkentik a vérkeringést, ettől frissebb az agyad.
Sötét csoki: legyen legalább 70%-os, és máris segíti a koncentrációt.
Dió: az egyik legjobb alapanyag az agynak. Szintén omega 3 zsírsavakban gazdag.
Brokkoli: K vitamin van benne, ami segíti a képzelőerőt, az emlékezést és a szavak tanulását.
Banán: nagyjából 25 gramm glükóz van benne, ami pont az ideális mennyiség az agynak. A több és a kevesebb is tompulást okoz.
Mit ne egyél
Arra is találunk pár példát, hogy mi az, ami kifejezetten rontja a teljesítményed.
Gyorskaja: Annyira be tud lassítani, hogy még ahhoz is kevés lesz az energiád, hogy beülj az órára. Vagy ha beülsz, hát elalszol.
Magas cukortartalom: ha valami nagyon cukrosat eszel, akkor megugrik vércukorszinted, aztán meg visszazuhan, te meg csak szédelegsz.
Ne hagyd ki a reggelit: ha nem eszel reggelit, az is rossz hatással van az agyad teljesítményére, lassabban tudod feldolgozni az információkat és lassabban is reagálsz.
Forrás: topuniversities