Sokkoló kampány a műanyag zacskók ellen

Szerző: Diákszemmel

Nem lehet elégszer és elég módon elmondani, hogy ne használjunk felesleges műanyag zacskókat! Az a nejlon, amit te egyszer használsz, hogy fél óráig tárold benne a hazavinni kívánt terméket, az az óceánban marad – több száz évig.

A mindennapi tudatos életmódot hajlamosak vagyunk elhessegetni magunktól azzal: hol van az én egyszemélyes fogyasztásom a nagy egészhez képest?! Ahogy erről már korábban is írtunk, egyrészt nem is gondolnánk, hogy egy ember milyen sokat tehet, ha odafigyel a szemetére. Másrészt pedig, ha 10 millió ember gondolkodik így, az már 10 millió ember szemete.

Be kell látni, hogy egyéni szinten a legtöbbet úgy tudjuk tenni, ha egyéni szinten odafigyelünk, hogy ne termeljünk felesleges, nem lebomló szemetet. És ez számít.

A Sea Shepherd Conservation Society az óceánok ökoszisztémájának megtartásán és megóvásán dolgozó non-profit szervezet kampányfotói most arra hívják fel a figyelmet: az a műanyag, amit te egyszer használ, kínozza az óceánt örökre.

Egyetlen eldobott műanyag zacskó is jelentheti egy teknős vagy egy fóka életét. Figyeljünk oda, rengeteg alternatíva van! A legkisebb, amit megtehetünk, hogy soha ne kérjünk műanyag zacskót, ha vásárolunk.

Forrás: seashepherd.org

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel