Te is ingázol? Így töltsd hasznosan az időt

Szerző: Diákszemmel

Ha az otthonod és a sulid nagy távolságra van egymástól, de még vállalható közlekedési távolságra, könnyen lehet, hogy úgy döntesz, egyetem alatt nem költözöl albérletbe. Ilyenkor viszont előtted áll napi 2-3 óra utazás: mit csinálj közben, hogy a leghasznosabban töltsd az időt?

1. Olvass

A sok utazás hatalmas előnye, hogy rengeteget lehet közben olvasni. Időről időre belefutunk olyan könyvekbe, amik nem annyira szórakoztatóak, de azért úgy döntünk, végigolvassuk őket – és bár otthon hajlamosak lehetünk elkalandozni tőle, közlekedés közben úgysincs más dolgunk. Ha naponta több órát töltünk utazással, az azt is jelentheti, hogy pont ennyit töltünk naponta olvasással – amit egyébként nem biztos, hogy meg tudnánk valósítani.

2. Tanulj nyelvet

A Duolingo megpróbál rávenni, hogy tölts napi fél órát a nyelvtanulással, és ez tényleg nem tűnik teljesíthetetlennek, de valahogy mégsem tudod három napnál tovább fenntartani. Kivéve, ha utazol! Gyorsabban megy az idő, és környezeted is ki tudod zárni, ha a nyelvtanulós appodra koncentrálsz. És még hasznos is lesz!

3. Tervezz

Sokat írtunk már arról, hogy mennyire növelheti a hatékonyságod, ha tervet készítesz, ha megtervezed, egy adott napon mit szeretnél megcsinálni, ha időbeosztást készítesz. A napi teendők átgondolásához kiváló alkalom a közlekedés, arról nem is beszélve, hogy agilisabban fogsz megérkezni a suliba is, mert épp összeállt a fejedben a szuper terv, és lelkes vagy, mert ez egy hatékony nap lesz!

4. Fejts keresztrejtvényt

Ha úgy érzed, túlpörgött az agyad, hazafelé tartasz és olvasni már nincs energiád, vegyél egy rejtvényújságot. Totál szórakoztató lesz, ahogy próbálod összerakni, mégsem igényel annyi koncentrációt, mint az olvasás, és mégsem csak bámulsz ki a fejedből. Olyan ez, mint az edzés végén a nyújtás, kicsit levezeti az agyad.

És te mivel szoktatod hasznosítani az ingázással töltött időt?

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel