Városi élet Japánban – 30 fotó

Szerző: Diákszemmel

Sokan vagyunk, akik nem jutottunk még el Japánba, és elképzelni, hogy mennyire más világ, legfeljebb csak a filmekből tudjuk. Egy fotós készített egy fantasztikus sorozatot, amelyben a képek a városi életet mutatják meg nekünk noiros hangulatú, neonfényekkel tarkított képeken.

Mint meséli, neki különösen jó élmény volt ez az utazás. Régi vágya volt Japán, és amikor összejött a lehetőség, és odalátogathatott, akkor többet kapott, mint remélte. Már korábban észrevette magán, hogy nem élvezi annyira a fotózást, és rájött, hogy elsősorban azért, mert már egy ideje úgy komponálta a képeit, úgy dolgozott velük az utómunkában, amiről tudta, hogy elvárják tőle, tetszeni fog másoknak.

Ahogy megérkezett Japánba, valahogy elszakadt ezektől az elvárásoktól, hirtelen azt érezte, hogy már nem az alapján választja ki a témáit, és nem úgy dolgozik a képeken, hogy közben arra gondol, ez vajon népszerű lesz-e ilyen formában. Azt fotózta, amiről érezte, hogy le kell fotóznia. Úgyhogy a fantasztikus képek mellé egy tanulságot is ad nekünk arról, hogy ne az határozza meg a tetteinket, a stílusunkat, hogy mitől gondoljuk, hogy másnak tetszeni fog, hanem hogy mi az, amiben önazonosak vagyunk.

És most jöjjenek a képek. Anthony Presley-ről többet is találsz Instagramon.

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel