4 szokatlan barátság, amit az egyetem alatt kötsz

Szerző: Diákszemmel

Amikor egyetemre mész, nem csak a csoporttársaid lesznek az új arcok, akiket megismersz. És ha most egy olyan cikket vársz, amiben leírjuk, hogyan illeszkedj be jól, akkor rossz helyen keresgélsz. Itt most azokról a barátságokról írunk, amik kicsit szokatlanok, de úgyis meg fogod kötni őket..

A takarítók

Ha koliban laksz, alap érdeked, hogy jóban legyél a takarítókkal. Egyrészt, mert időről időre biztos fogsz olyan dolgokat hagyni a szobában, amik szabályellenesek, és nem akarod, hogy ő ezt szóvá tegye. Másrészt pedig, ők tudják a legjobb pletykákat, hiszen mindenki szobájában járnak.

A buszsofőrök

Ha távolsági busszal jársz, akkor meglesz az az egy járat, amivel a legtöbbször mész, és amit mindig ugyanaz vezet. Egyrészt van egy alapvető empátia, amit az ember érez mindazok iránt, akiknek vadidegen embereket kell kiszolgálniuk a munkájuk során, másrészt, ő lesz az, aki eldönti, hogy megvár-e, mikor majdnem lekésed a buszt és ott rohansz, vagy hogy felenged-e, amikor a buszon látod meg, hogy nincs nálad annyi, mint amennyi a jegyre kell.

A pultos a kávézóban

Iránta igen hamar egy őszinte szeretetet kezdesz érezni, hiszen ő az, aki adja a kávét. Ha még jófej is, akkor ki fog alakulni az a folyamatos párbeszéd köztetek, amiben minden reggel egy mondatot léptek előre, és a végén már azt is megjegyzed, ha új ruha van rajta. Kellemes otthonosság érzést ad ez.

A szakos ügyintéző

Nem is barátság ez, hanem egy folyamatos udvarlás a részedről, amit egy bratyizós jó viszonnyá szeretnél alakítani kétségbeesetten. Ő az, akinek hatalma van a fontos papírmunkáid fölött, aki dönthet arról, hogy ezt ma már nem lehet elintézni, gyere vissza holnap, vagy aki szólhat arról, hogy nem fogják elfogadni a benyújtott valamidet, ha nem csatolod még hozzá azt a másik papírt. Olyan hatalom ez a kezében, ami számodra egy ismeretlen és csodálnivaló tudás, és minden módon szeretnéd kiédesgetni belőle.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel