5 ok, amiért érdemes külföldön dolgozni egyetem után

Szerző: Diákszemmel

Egyre többen vállalnak munkát Londonban a diploma megszerzése után, de más nagyvárosokban is vannak lehetőségek. Ha benned is felmerült, hogy meg kellene próbálni, de bizonytalan vagy, mondunk 7 érvet, ami mellette szól.

1. Mikor, ha nem most?

Rengeteg különleges hangulatú város van, ahol elképesztően pörög az élet, és biztos, hogy egy percig sem fogsz unatkozni. Éppen ezért izgalmas dolog belekóstolni a külföldi életbe, és mikor a legalkalmasabb, ha nem rögtön a diploma utána? Ha már elkezded itthon építeni a karriered és elhelyezkedtél, nem fogsz mindent csak úgy feladni egy éves kalandért.

2. Tényleg soha nem fogsz unatkozni

Amíg végigjárod a hely turisztikailag érdekes helyeit, az sem kevés idő, közben pedig rengeteg múzeum, színház, széles filmkínálat, egyéb programok várnak rád, ha például Londont választod. Annyi impulzus ér majd, hogy az unalmas este fogalmát ki is törlöd a szótáradból.

3. Megtanulsz spórolni

Európa nagyvárosai általában drágábbak, mint Budapest, úgyhogy tökélyre tudod fejleszteni az olcsó helyek felkutatását, profi leszel a különböző spórolási lehetőségek megtalálásban. Az pedig később is hasznos lesz majd.

4. Multikulti

Ha nagyobb várost választasz, attól egy pillanatig nem kell félned, hogy nem tudsz beilleszkedni, vagy hogy furcsán néznek majd rád, ha valamiben eltérsz az átlagostól. Sok helyre jellemző a multikulturalitás, ha a londoni példánál maradunk, ott aztán főleg. Ez pedig szintén izgalmas új élmények szerzésére ad lehetőséget, hiszen több különböző kultúrát megismerhetsz.

5. Kezdő lökés a karrierednek

Ha igazán szerencsés és ambiciózus vagy, könnyen lehet, hogy a saját szakterületeden is sikerül megszerezned egy gyakornoki állást, amit összekombinálhatsz más, jobban fizető munkákkal. Nagy mértékben segíti az itthoni elhelyezkedésed, ha el tudod mondani, hogy külföldön szereztél releváns szakmai tapasztalatot. Ehhez elsősorban olyan helyet kell választanod, ahol beszéled a nyelvet.

Egy egy éves külföldön lakás mindenképpen nagy kaland, ami sok élményt és hasznos készséget szerez neked. Meg kell tanulnod mindent elintézni egy teljesen ismeretlen közegben, ami magabiztosságot ad ahhoz, hogy máshol se érezd elveszettnek magad semmilyen helyzetben. Az olcsó fapados repjegyekkel pedig hazajárni sem olyan extrém kihívás.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel