5 ok, amiért jó Londonban tanulni

Szerző: Diákszemmel

Ahogy a Brexit egyre tolódik, könnyen meglehet, hogy még simán tudsz jelentkezni egy angliai egyetemre. Most mondunk 5 jó okot, amiért érdemes Londont választanod.

1. Rengeteg választási lehetőséged lesz

Amellett, hogy a klasszikus szakterületeken is magas színvonalú oktatást kínálnak London egyetemei, olyan képzéseken is részt vehetsz, ahol egészen extrém területeken képezheted magad szakértővé. Tanulj például bábozni, vagy sajátítsd el a cukrászat és sütés tudományát.

2. Izgalmas dolgokat szerezhetsz be

Azt mondani sem kell, hogy Londonban szinte minden divatmárka megtalálható, a luxustól a megfizethetőig, de a tömegtermelés mellett kisebb, különlegesebb helyeken is lehetőséged van vásárolni. Ott van például Camden, ha az alternatív divat érdekel, gasztro-érdekességek a Borough Marketen, vagy vintage különlegességeket a Portobello Marketen.

3. Könnyű közlekedni

A híres londoni metro praktikusan behálózza az egész várost, ezért hiába kerülsz egy óriási nagyvárosba, nem megy el a fél napod a közlekedéssel. Az Oyster cardon van diákkedvezmény, de a belvárosban sétálni is hatalmas élmény, hiszen minden utca gyönyörű. A biciklizést csak a tapasztaltabbaknak ajánljuk, hiszen elég zsúfolt a város, ráadásul ugye a „rossz oldalon” is közlekednek.

4. Nem fogsz kifogyni a programokból

Nem tudom, mennyi időt kell eltölteni Londonban, hogy ne legyen előtted egy érdekes felfedezésre váró galéria, át nem túrt antikvárium, vagy bármilyen más izgalmas program. Óriási filmkínálat, rengeteg izgalmas múzeum, híres és kevésbé híres látványosságok, szuper pub-ok várnak rád a városban, elképesztően széles programkínálatból választhatsz minden nap.

5. Sok mindent lehet ingyen csinálni

Arról nem is beszélve, hogy ezek között meglepően sok ingyenes lehetőséget találsz. London nem olcsó város, de például hatalmas múzeumokba is bemehetsz ingyen. Itt találhatsz pár ötletet.

Forrás: topuniversities

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel