Egy újabb tökéletes Instagram fiók

Szerző: Diákszemmel

Ezek a fotósorozatok egyszerre inspirálóak és segítenek abban is, hogy a valóság talaján maradjunk: színfalak mögötti fotókon nézhetjük meg, hogyan készülnek a „tökéletes” Instagram-képek. Inspiráló, mert láthatjuk, hogy nincs szükség semmi másra, csak kreativitásra és Photoshop-tudásra, hogy mi is létrehozzunk egy hasonló fiókot. És vissza is ránt a valóságba: mert láthatjuk, hogy a tökéletes képek tökéletes arcai pont ugyanolyan hétköznapi módon néznek ki, és hétköznapi közegben vannak, mint mi.

A fotózás ma már nem csak a pillanat megőrzését teszi lehetővé, hanem a fotómanipuláció segítségével egy egészen sajátos művészeti formát is teremt. Ehhez pedig inspirációt mindenhol találhatunk magunk körül. És bár sok esetben ezek mögött a sorozatok mögött profi fotós, sminkes, stylist áll, más helyzetekben pedig épp az ellenkezője igaz: nincs semmi, csak egy ötlet és a kreatív megvalósítása.

Ez utóbbi csoporthoz tartozik a mexikói fotós, Omah is, aki most színfalak mögötti képekkel mutatja meg, hogyan készülnek bámulatos Instagram fotói. Nagyon klassz, hogy nem szeretné azt a látszatot kelteni, hogy luxus-körülmények között készíti a képeit: felhívja a figyelmet arra is, hogy milyen könnyű minket manipulálni, és attól, hogy egy képen valami nagyon jól néz ki, még nem biztos, hogy olyan is.

Omah Instagram fiókját itt találjátok.

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel