Te is francia-mániás vagy? Ilyen egyetemistának lenni Párizsban

Szerző: Diákszemmel

Ha te is rajongsz a francia kultúráért: a pezsgő élet a városban, a gyönyörű vidék, a borok, az ételek, a történelem, azok a csodás épületek.. Szóval, ha téged is elvarázsolt ez a világ, akkor talán már azon is gondolkodtál, milyen lehet ott egyetemistának lenni. Mutatunk 3 vloggert, akik YouTube videóikban pont erről mesélnek!

Damon és Jo

Megunták a hangzatos útikönyvek leírásait és az idealizált képeket, ezért úgy döntöttek, vlogot indítanak, ahol elmesélik, milyen valójában egy milleniumi fiatalnak Párizsban tanulni.

Hasznos tanácsokat is adnak, meg arról is mesélnek, hova érdemes elmenni, ha a kötelező turistás helyeken már túl vagy. Mivel nem helyiek, a külföldi szemével nézik a várost, viszont ott vannak már annyi ideje, hogy tényleg szuper tippeket adjanak.

A helyeket pedig olyan gyönyörű francia kiejtéssel mondják ki, hogy öröm hallgatni!

Emily Stoker

Emily fél évet töltött Párizsban, ahol egy PR cégnél volt gyakornok az egyetemi képzése részeként. Azt is elmondja, hogy az első két hónapjában az elégedetlenségtől a teljesen kétségbeesettig jutott el, végül azért megszerette a francia létet. Van például egy bejegyzése, amiben 10 olyan dolgot szed össze, amit bárcsak tudott volna, mielőtt Párizsba ment.

Alex French Guy Cooking

A francia gasztro-kultúra nem véletlenül híres, a különlegesen finom ízeik mellett az is jellemzi őket, hogy szeretik kiélvezni azt. És persze az is, hogy nem éppen olcsó mulatság Párizsban finomakat enni jó helyeken. Szóval, miért ne tanulnál meg néhány ételt elkészíteni te magad? Ez a YouTube csatorna ebben segít.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel