5 tanár-típus, akivel biztosan találkozol a suliban

Szerző: Diákszemmel

Vannak olyan jellemző tanár-típusok, akik minden suliban előfordulnak, így szinte biztos, hogy te is találkozni fogsz velük! Némelyikkel könnyű lesz együtt dolgozni, némelyik az egész napod megkeseríti, ha tudod, hogy aznap órád lesz vele, de egy közös bennük: visszagondolva már biztos nevetni fogsz rajtuk.

A lelkes különc

Ő az, akit láthatóan a világon semmi más nem érdekel, csak ez a szakterület, amin tanít. Az öltözködése hagy némi kívánnivalót maga után, és lehet, hogy lesznek furcsa szokásai, ami abból fakad, hogy természetes közege a munkájával való kettesben levés, így már kicsit sem tudja zavarba hozni, hogy néha itt vannak ezek a furcsa idegenek, a diákok, és akkor valahogy illene viselkedni. Ha valamit szeretnél tőle megkérdezni a témával kapcsolatban, akkor biztos hogy alaposan fog tudni rá válaszolni, ráadásul olyan beleéléssel, hogy neked is megjön a kedved ahhoz, amivel foglalkozik.

via GIPHY

Akit ez az egész nem érdekel

A másik véglet a teljesen érdektelen, aki már csak azért van ott az órán, mert valamiből kaját kell venni, és ezért a tevékenységért kapja a fizetését. Annyiból jó, hogy nem érdekli, elolvastad-e, megcsináltad-e, amit mondott, ő csak túl akar lenni ezen az órán, ez az összes motivációja. Alapvetően azért elég illúzió-romboló.

via GIPHY

Aki nagyon jól néz ki

A tudás szexi, és ha valaki még tényleg jól is néz ki hozzá, ezt a hatást csak fokozza, hogy közben áll és okosan beszél valamiről, amiről te keveset tudsz. Ez a hatás viszonylag keveseket hagy érintetlenül, szóval ő lesz az, akibe mindenki bele van zúgva.

via GIPHY

A szigorú

Ő a lelkes különchöz hasonlít, csak a jó rész nélkül. Ő is nagyon sokat foglalkozik a területtel, amin tanít, és nagyon sokat tud is, ám ő azt gondolja, hogy az a minimum, ha ezzel a tárggyal foglalkozol, akkor azt tedd olyan alaposan, mint ő. Nem igazán fogsz nála jó jegyet kapni, mert csak az ő tudásával lehetne nála azt szerezni. Bár nem ez a szándéka, ő sajnos nem inspirálni fog, inkább csak frusztrál. Engedd el, sose lesz neki elég jó, amit csinálsz.

via GIPHY

Aki úgy néz ki/viselkedik, mintha még ő is diák lenne

Kicsit furcsán nézel rá, pedig könnyű megérteni, csak gondolj bele: egyszerűen túlságosan jól elvolt az egyetemi léttel, és nem akarta, hogy vége legyen. Nagyjából ezért is lett tanár. Nem tud beilleszkedni az elegánsban járós, 8-tól 4-iges, meetinges munkarendbe, sokkal jobban élvezi, hogy tanulmányokkal foglalkozzon, még ha a másik oldalról is. Ne lepődj meg, amikor péntek este az egyetemi törzshely-kocsmában ő is felbukkan.

via GIPHY

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel