A barátaiddal, társasággal mész nyaralni? 5 tipp, amit tarts be

Szerző: Diákszemmel

A közös nyaralás egy véget nem érő buli, ráadásul valami szép helyen: csak jó lehet, igaz? De ha nem ismered a barátokkal utazás alapszabályait, még kellemetlenül is elsülhet.

1. Azonosítsd be “a főnököt”

Minden csoportban van egy főnök, és bár a barátaidról van szó, jól ismered őket, lehet, hogy az utazás során az bizonyul majd a szervezőnek, akire nem is számítottál. Elég könnyű őt felfedezni: miközben ti még arról beszéltek, hogy milyen nagyot fogtok bulizni rögtön az első este, ő az, aki már tudja, melyik vágányról indul a vonat, melyik kapun kell beszállni a repülőre.

2. Lokalizáld az extra mosdót

Ha egy hostelben szálltok meg, akkor adott a több mosdó, de ha AirBnb-ztek egy lakást, nem biztos, hogy nagyon el lesztek látva. Fedezd fel előre a legközelebbi kávézót, és legyél nagyon kedves a pincérrel: amikor az egyik barátnőd már 40 perce sminkel, jól jöhet egy menekülőútvonal.

3. Vigyél sok aprót

Együtt fizettek? Nem, külön! Ha szeretnéd elkerülni, hogy véget nem érő visszaadások sora legyen minden egyes fagyizásotok, étterembe beülésetek, akkor vigyél magaddal kisebb címleteket, így lényegesen megkönnyítheted a dolgotokat.

4. Felejtsd el a speciális étrended

Hacsak nem valamilyen ételérzékenységed van, hanem pusztán egészségtudatos/diétás céllal követsz extra-mentes étrendet, lazíts most egy kicsit. A közös nyaralás közös bevásárlással is jár, így valószínűleg azt eszed majd, amit a többiek. Ne aggódj, egy hét alatt semmi bajod nem lesz.

5. Figyelj magadra

Attól, hogy közösen nyaraltok, nem kell minden egyes percet a társaságban töltened. Nyugodtan menj el egyet sétálni egyedül, ha úgy érzed, jól esne egy kis csend, akkor is mássz fel egy kilátóba, ha a többiek nem szeretnétek, te pedig igen.

A barátaiddal nyaralni tényleg jó buli, de olyan szinten kell alkalmazkodnotok egymáshoz, ahogy korábban nektek együtt talán még soha nem kellett. Ezek óhatatlanul is konfliktushoz vezethetnek, ami igazán nem cél most, úgyhogy érdemes odafigyelni, hogy mindenkinek a legjobb legyen.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel