Ez a 12 éves srác nyakkendőket készít menhelyi kutyáknak, hogy könnyebben találjanak gazdit

Szerző: Diákszemmel

Csinos kutya- és macskanyakkendőket készít ez a 12 éves srác, amit menhelyeknek adományoz: célja, hogy védenceik könnyebben találjanak gazdit, hiszen az elegáns ruhadarabbal cuki képeket lehet róluk készíteni. Egyébként már 11 évesen megalapította a cégét, amelyben kereskedelmi forgalomra gyártja ezeket a nyakkendőket, ám elképesztően elhivatott, és hatalmas mennyiséget gyárt ajándékba menhelyeknek. Még Obamától is kapott támogató levelet, elismerve a teljesítményét. És te mit csinálsz a nyáron??

Darius Brownról 2 éves korában állapították meg, hogy finommotorikus készsége nem fejlődik a korának megfelelően, ám ő 8 évesen aztán saját kezébe vette ezt a dolgot, és elkezdett nővérének segíteni, aki varr. Darius a szabásmintának megfelelően kivágta a megvarrandó formát a textilekből, és hamar kiderült, jó érzéke van hozzá.

11 évesen alapította meg saját cégét, a Beaux & Paws-t, ami állatok és gazdijaik számára készített egyedi és stílusos nyakkendőkre specializálódott. A srác azonban nagyon elhivatott az állatok megmentése iránt, és amikor 2017-ben az USA-ban hurrikán puszított el több menhelyt, ezáltal fedél nélkül hagyva védenceiket, akiket ezért el akartak altatni, elszántan vetette bele magát a segítésbe, hogy az állatoknak mielőbb gazdit találjanak. Csokornyakkendőket adományozott a menhelyeknek, hogy az így még cukibb képet nyújtó kutyusok és cicusok hátha meglágyítják a potenciális befogadók szívét.

Kezdeményezése díjakat és elismeréseket kapott, még Barack Obamától is érkezett számára egy támogató levélben, melyben a korábbi elnök leírja: „Világos, hogy jelentős társadalmi felelősségvállalás van benned, s bízom benne, hogy elképesztően büszke vagy arra, amit elértél. Amíg ilyen elkötelezett maradsz a téged körülvevő világ iránt, keresed a lehetőséget, hogyan segíts másoknak, biztos vagyok benne, szép jövő vár ránk”.

Darius a nővére is támogatja, aki azt tervezi, a nyáron öt államba utazik el, hogy önkénteseket toborozzon, és mindenkit arra buzdítson, hogy támogassa és segítse a menhelyek munkáját.

Darius inspiráló példája rámutat, hogy akár a hobbinkkal is segíthetünk másoknak, és hogy csak egy jó ötlet kell, hogy egy jövedelmező vállalkozást elindítsunk, amin keresztül másoknak is adhatunk. Te mibe fogsz bele a nyáron?

Képek forrása: sirdariusbrown
Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel