Pár tipp hőségre, hogy kicsit jobban érezd magad

Szerző: Diákszemmel

Egész nap próbálsz árnyékban maradni, a hordozható ventillátorod többet veszed elő, mint a telefonod, és mindenbe kérsz jégkockát.. mondunk még pár tippet, hogyan hűtsd le egy kicsit magad nap közben.

Nagyon sok vizet igyál, akkor is, ha nem vagy szomjas

Te is tudod, hogy testünk nagy része víz, ebben a melegben viszont rengeteget párologtatunk, amit pótolni kell. 2,5-3 liter vizet érdemes elfogyasztani egy nap: ha odafigyelsz az elosztásra, ebben a kánikulában simán le is fog csúszni. Bátran fogyassz csapvizet: sokkal kevesebb műanyag van benne, mint a palackozott vízben!

És bár a jeges kávé finom, vigyázz vele: a kávé elvonja a vizet a szervezetből, úgyhogy ebben az időszakban ne vidd túlzásba.

via GIPHY

Tusolj le többször

Ha mégis el kellett menni a boltba, hazaérve tusolj le, hogy egy kicsit felfrissülj. Vigyázz viszont, hogy ne hűtőfürdőt vegyél: a túl hideg vízre a testünk úgy reagál, hogy igyekszik megőrizni a hőt (hiszen veszélyt érez), szóval hiába esik jól a hűs zuhany, igazából jobban meleged lesz utána.

via GIPHY

Húzd le a redőnyt egész nap

És árnyékold az ablakot minél több lehetséges módon! Minél több és vastagabb réteggel védekezel a nap ellen, annál kevésbé melegszik fel a lakás.

via GIPHY

Engedj a csuklódra hideg vizet, locsolj hideg vizet az arcodra

Ha pár óránként hideg vizet engedsz a csuklódra öt másodpercig, az lehűti a benne áramló vért, ami hűsebben kering a testedben. Jó, mi? Az arcra fröcskölés pedig simán kellemes.

via GIPHY

Kapcsolj le minden kütyüt, mikor nem használod

Az elektronikai eszközök hőt adnak le, mikor működnek, szóval gondold át, hogy hagyod-e egész nap működni a laptopod, mikor csak időnként nézel rá. Ugyanúgy a lámpával is óvatosan bánj, az égők is hőt adnak le, mikor fel van kapcsolva a villany.

via GIPHY

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel