Te mivel töltöd a nyarat? Adunk pár tippet

Szerző: Diákszemmel

Ha vége a vizsgaidőszaknak, indul a nyár! Csábító belegondolni, hogy nem kell semmit csinálni, viszont közben mindenféle hasznos dologra is fel lehet használni ezt az időszakot. Mire gondolunk?

Nyári gyakorlat

A legjobb időszak, hogy megpróbálj gyakornoki helyet szerezni a leendő szakterületeden: mivel nem köt az egyetem, most sokkal rugalmasabb vagy, és könnyebben tudsz alkalmazkodni. Érdemes megpróbálni, rengeteget fog érni a diploma megszerzése után, hogy elmondhatod, van releváns szakmai tapasztalatod, ráadásul kapcsolatokat építhetsz, megismerhetsz embereket a leendő szakmádból. Ezek jelentősen megkönnyítik majd a későbbi munkaszerzést.

Tanulj nyelvet

Most, hogy más tanulnivaló nincs, talán te is könnyebben ráveszed magad, hogy fejleszd a nyelvtudásod. Beiratkozhatsz tanfolyamra is, de rengeteg online ingyenesen elérhető kurzus, gyakorló van, amikkel szintet léphetsz. Akár arról van szó, hogy szeretnéd megszerezni a nyelvvizsgát, akár arról, hogy szeretnél tudni magabiztosan megszólalni egy idegen nyelven, mind gyakorlás kérdésre. Erre pedig most végre van időd.

Utazz

Nem kell mindjárt drága szállodai tartózkodásokra gondolni: fedezz fel kevésbé populáris helyeket, kirándulj minél többet. Gondolkodj a standard úticélokon kívül, és mindjárt nem kell hatalmas költségekbe verned magad szuper élményekért.

Nyári munka

Nyáron rengeteg lehetőséged van diákmunkával dolgozni, amivel megalapozhatod a következő tanéved, vagy épp összegyűjthetsz valamire, amire már régóta vágysz. Jelentkezz iskolaszövetkezetbe, és válogass a munkalehetőségek között!

Pihenj

Akármi is neked a pihenés, mindenképp szakíts rá időt a nyáron. Ahhoz, hogy a következő tanévet is jól bírd, szükséged van egy feltöltődésre!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel