Diák-sztereotípiák: melyikbe tartozol te?

Szerző: Diákszemmel

Most, hogy itt a nyár, és kellő távolságot tarthatsz a saját iskolai énedtől, itt az idő az önkritikára. Összeszedtünk 8 tipikus diák-magatartást, rád vár az őszinte vallomás: melyik csoportba tartozol te? Ha bevállalod, írd is ide kommentben!

1. Aki a nyári élményeiről henceg

Van az a típus, aki az egész őszt azzal tölti, hogy mindenre az extrém nyári élményeivel reflektál. „Igen, amikor a vadvízi kajakozás kellős közepén mi sem tudtuk, hogy hogy kellene felállítani a sátrat, és semmi térerő nem volt..”. Rendben, köszönjük, voltál egy egy hónapos kalandtúrán, mi pedig nem, egyértelműen te vagy a vagányabb, lépjünk túl.

via GIPHY

2. A feledékeny

Te sem vagy egy szuper stréber, de azt már egyszerűen nem tudod elképzelni, hogy valamit ennyiszer el lehessen felejteni. Ő az, aki másfél hónappal a félév kezdete után még mindig megkérdezi, hogy a következő óra melyik teremben is lesz. Biztos, hogy épp nincs nála a jegyzetelés valamelyik alapeleme: papír vagy toll, és szó szerint mindig kölcsön kell kérnie.

3. A kávé-függő

Te még csak most iszod a második kávéd? Ne viccelj, nekem ez már az ötödik! A kávéfüggő minden szünetben vesz magának egyet, és ennek általában hangot is ad: na, már megint kávét iszom, ne tudd meg, ez ma már.. Ha véletlen az egész napot vele töltöd, akkor veszed csak észre, milyen vicces, hogy reklámozza. Tanácsunk, ha valóban jól esik a sűrű koffein adag? Ne kösd mindig a másik orrára.

via GIPHY

4. A nagyon hangos

Ő akkor kellemetlen igazán, ha egy kollégiumban laksz vele. Egyszerűen mintha nem tudna halkan beszélni, ami még rendben is lenne, de miért van ébren állandóan hajnali háromkor? Ha jóban van a decibelekkel, akkor valószínűleg a zenét is kizárólag hangosan szereti hallgatni, azt is főleg késő este, vagy korán reggel, ha épp fel kell kelnie. Amikor az egyetemen közelít, biztos, hogy mindenki tudja, hogy jön.

5. A partiállat

Ő egy egészen standard típus, tényleg mindenhol megtalálható. Bármikor találkozol vele, biztos, hogy előző este épp buliban volt és/vagy az aznap estit szervezi. Nem csak beszél róla, tényleg nem tudsz úgy elmenni egy egyetemi társasággal, hogy ő ne bukkanjon fel az este folyamán valamikor. Ha jóban vagy vele, az biztos felpörgeti a te társasági életed is, de vigyázz: biztos nem neki lesz a legjobb állása, amikor végeztek az egyetemen.

via GIPHY

6. Aki mindent az utolsó pillanatra hagy

Nem vagyunk-e mind tagjai ennek a csoportnak? Na jó, a beadandót senki nem készíti el hetekkel előre, de ő az, aki tényleg csak a határidő előtti este kezd hozzá. Nem viccel, amikor azt mondja, hogy nem aludt, tényleg csak reggelre lett kész. És legközelebb sem fog hamarabb hozzákezdeni.

7. Az alvó

Simán elalszik órán, ledől a könyvekre, és nyálcseppeket hagy maga után. Jót akar, hiszen bejön, jár órára, csak éppen ébren maradni nem tud. Ő az, aki a szóbeli vizsgán a sorára várva is képes elaludni a pad végén, miközben te totál stresszben lapozgatod az emlékeztető kártyáid. Vajon ilyen intenzíven csinál valami mást a suli mellett, vagy csak tényleg ilyen végtelenül higgadt?

via GIPHY

8. A tipikus diák

Pont arra gondoltál a fenti típusokat olvasva, hogy tulajdonképpen ez is és az is igaz rád? Akkor te ebbe a csoportba tartozol! És ezzel nincs semmi gond: aki diák, azzal szinte biztos, hogy előfordul, hogy van egy olyan nyári élménye, amit az indokoltnál épp eggyel többször mesél el, tuti, hogy csúszik el egyszer egy beadandóval annyira, hogy kialvatlanul és sűrű bocsánatkérések közepette küldi el, és szinte biztos, hogy van egy buli, aminek ő a közepe.

A legfontosabb, hogy tudjunk nevetni saját magunkon, és vegyük észre, ha kicsit nevetségesen viselkedtünk!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel