Ezeket a filmeket nézd nyáron a moziban

Szerző: Diákszemmel

Mire érdemes most beülni? Összegyűjtöttük egy filmajánlót, a nyár legjobban várt filmjeiből!

Volt egyszer egy… Hollywood – augusztus 15.

A nyár legjobban várt filmje egyértelműen az új Tarantino mozi. 1969-ben játszódik Los Angelesben, főhőse egy sorozatszínész, akit Leonardo DiCaprio alakít és kaszkadőre, akit Brad Pitt. Szomszédjuk Roman Polanski és felesége, Sharon Tate, akit eddigre a hírhedt Manson-banda már kinézett magának. A Cannes-i filmfesztiválon debütált alkotás augusztus 15-én kerül a magyar mozikba.

Hová tűntél, Bernadette? – augusztus 15.

Amikor a Mielőtt-trilógia rendezője, Richard Linklater új filmmel jelentkezik, mindig felkapjuk a fejünket. Az új alkotás ráadásul a története alapján is ígéretesnek tűnik: a Maria Semple regényéből készült adaptáció egy intelligens, ám erős szociális fóbiával küzdő anyáról szól, akit Kate Blanchett alakít. Amikor a család épp nyaralni indulna, a nő eltűnik, és senki nem tudja, hová lett. 15 éves lánya indul a keresésére, ami közben az is kiderül, ki is valójában az anyja.

A bűn királynői – augusztus 22.

Megint egy női gengszterfilm! A Nyughatatlan özvegyekre kísértetiesen hasonlító történettel érkezik A bűn királynői, amelyben három feleség veszi át az üzletet, miután gengszter férjeik börtönbe kerültek. A történet egy képregény alapján készült és New Yorkban játszódik a hetvenes években, érdekesnek tűnik a színész-csapat miatt is: Melissa McCarthy, Elisabeth Moss és Tiffany Haddish alakítják a feleségeket.

Vita & Virginia – Szerelmünk története – augusztus 8.

Virginia Woolf és Vita Sackville-West levelezése alapján készült a két férjezett írónő szerelméről szóló gyönyörű látványvilággal rendelkező film. Románcuk ihlette az Orlando-t, így ha mindig is szerettél volna közelebb kerülni ehhez a különleges regényhez, most itt egy újabb alkalom. Azon kívül nagyon izgalmas betekintést kapunk az 1920-as évek társadalmába, a női-férfi szerepek és a házasság intézményének működésébe. Virginia Woolfot Elizabeth Debicki, Vitát Gemma Arterton alakítja.

Együtt megyünk – július 11.

Az Apró kis hazugságok után 9 évvel kerül újra össze a baráti társaság – miután több évig nem találkoztak egymással, most meglepetést találnak ki, és a vidéki házába visszavonuló Maxet sem hagyják egyedül. Francia vígjáték a jobb fajtából, Guillaume Canet rendezésében, többek közt Marion Cotillard-al.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel