Így legyen proaktív a nyár hátralevő része

Szerző: Diákszemmel

Lassan vége a nyári szünetnek, és te úgy érzed, még nem csináltál semmi hasznosat? Adunk pár tippet: így legyen proaktív a nyári szüneted hátralevő része, hogy elégedetten menj vissza a suliba ősszel!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én mindig hatalmas tervekkel vágok neki a nyári szünetnek: mi mindennel fogok előre készülni, hogy könnyebb legyen a következő sulis év, és mi mindent csinálok meg, amire év közben nem jut idő. Aztán általában ilyenkor, augusztus elején eszmélek rá, hogy mindjárt vége a szünetnek, és még semmit nem valósítottam meg a hatalmas terveimből.

Mit csinálj, hogy egy kicsit közelebb kerülj a hasznosan töltött nyár ideájához? Adunk pár tippet!

Írj listát

Gondold végig, mivel maradtál el a sulival kapcsolatban, amit mindenképp szerettél volna behozni a nyáron, és írd össze egy listában! Szánj rá egy órát, vedd végig a tárgyaid, idézd fel a tavaszi félévet, még ha most nagyon távolinak is tűnik. Aztán pedig készíts akciótervet, mit és milyen ütemezésben tudsz megvalósítani ezekből. Ne szervezd túl sűrűre, mert akkor csak bukod az egészet.

Szervezz egy ottalvós kirándulást

Sokat beszéltetek a barátaiddal nagy közös nyaralásokról, amikből semmi nem valósult meg? Szervezz egy egyéjszakás, ottalvós utat! Találd ki minden részletét, hova mentek, mit csináltok, hol alszotok, és a kész tervet tárd a barátaid elé, amire nekik csak bólintaniuk kell. Te élvezni fogod a program kitalálását is, nekik pedig csak egy spontán élmény lesz, amik mindig a legjobbak.

Segíts be valahol

Szerettél volna szakmai gyakorlatra menni a nyáron, vagy valamilyen önkéntes munkát vállalni, amit az önéletrajzodba is beirhatsz, de aztán jól elcsúsztál a megszervezésével? Segíts be valahol, ahol mindig jól jön a plusz ember! Például megkereshetsz állatmenhelyeket, hogy mivel tudod kisegíteni őket – könnyen lehet, hogy tudnak neked feladatot adni, ami neked is jó tapasztalat lesz!

Szerezz pénzt – vállalj nyári munkát!

Nyári munkát vállalni még mindig nem késő, az előtted álló egy hónap pedig elegendő arra, hogy egy kicsit helyre billentsd a nyár által megviselt pénztárcád. Böngéssz a lehetőségek között: itt!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel