10 dolog, amiből tudod, hogy elkezdődött a tanév

Szerző: Diákszemmel

A nyári szünet gyorsan eltelik, de amikor újrakezdődik a suli, és te rájössz, mennyire kizökkentél a megszokott kis rutinokból, akkor veszed észre, hogy nem is volt az annyira rövid.. És aztán van pár dolog, amiről egyértelműen tudod: megint elkezdődött.

1. Újra hajnalban kell kelni

Még amikor dolgoztál is a nyáron, igyekeztél délutáni műszakokat vállalni. Már alig emlékszel, milyen is ilyen korán kelni. Ráadásul minden reggel.

via GIPHY

2. Megvetted a szép új füzeteid, elhatároztad, hogy ebben az évben szép, átlátható, csúcsszuper jegyzeteid lesznek. Aztán az első órán, az első oldalon valamit totál elrontasz, és nagy tintapacával kell átsatírozni az egészet. Attól a többi része lehet majd még csinos, ugye?

via GIPHY

3. Megint van egy órád, amin a tanár nem csinál mást, csak monoton hangon felolvassa a ppt-t, amit kivetít.

4. Megint van egy tanár, aki a vizsgára megvetet három olyan drága könyvet, ami a teljes szeptemberi költségvetésed.

5. Rájössz a megoldásra: eladod a tavalyi könyveid. Nekiülsz, hogy feltöltöd az eladós oldalakra, és látod, hogy annyi van belőlük, hogy jó, ha 500 Ft-ért el tudod adni darabját.

6. Amikor nap végén, az utolsó órán már elengedne a tanár, de felszólal az a diák, akinek még legalább 5 kérdése van az elhangzottakról.

via GIPHY

7. Megint a suli két különböző végén van az a két órád, amelyek között csak 5 perc szünet van.

via GIPHY

8. Az első héten még annyira nem zökkentél vissza, hogy hétvégén eszedbe se jut a suli.. csak vasárnap este, amikor rájössz, hogy mennyi feladatot kaptál már az első héten, amiket a hétvégén kellett volna megcsinálnod

9. Ezek közül a feladatok közül legalább egy csoportos feladat, ahol persze olyanokkal kerültél egy csoportba, akiket egyáltalán nem bírsz, és legalább egy valaki van köztük, akiről már most tudod, hogy nem fog csinálni semmit

via GIPHY

10. És szeptember végén már ott tartasz, hogy elment minden motivációd az egész tanévtől.

via GIPHY

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel