3 alternatíva az energiaitalra, amik felfrissítenek

Szerző: Diákszemmel

Szoktál energiaitalt inni? Nem nagyon ajánljuk. Tudod, mit csinál? Előhívja a szervezetedből azt a tartalék energiát, amit a tested nem véletlen nem használna most fel, felborítva ezzel az egyensúlyod, és csak még sokkal fáradtabbá téve később. Ajánlunk helyette pár alternatívát.

Ezek persze nem fognak olyan löketet adni, mint az energiaital, szóval az alapvető tanácsunk az: aludj eleget energiaital helyett.

Mellette pedig, hogy frissen tartson és energiával töltsön fel, ezeket ajánljuk:

Smoothie / turmix

Készíts magadnak friss gyümölcsökből, zöldségekből álló smoothie-kat! Dobáld be a turmixgépbe, öntsd bele egy utazóbögrébe, tedd be a hűtőbe, és másnap reggel már indulhatsz is vele a suliba!

Szuper recepteket találhatsz itt is, ezeket általában 10-15 perc alatt el lehet készíteni. Egészséges, tápláló, és meg is tölt energiával!

via GIPHY

Zöld tea

A zöld teában nincs annyi koffein, mint a kávéban, viszont hosszan tartóan fejti ki hatását. Ha reggel egy zöld teával indítasz, akkor nem lesz már ebéd előtt kávé-vágyad. Ráadásul nagyon egészséges is.

via GIPHY

Víz citrommal

A víz frissítő hatásáról hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig óriási szükségünk van rá. Amint dehidratálttá válunk, elkezdünk lelassulni, úgy, hogy észre se vesszük azonnal, hogy szomjasak vagyunk, és ez okozza a problémát.

Ha van egy kulacsod, akkor még reggel teletöltheted jó kis csapvízzel, tehetsz bele egy-két gerezd citromot – ami jót tesz az emésztésnek, tele van C vitaminnal, ráadásul feldobja az ízét -, és már csak arra kell figyelned, hogy nap közben rendszeresen újratöltsd.

via GIPHY

Ahogy az elején is írtuk, ezek nem váltják ki az elegendő alvás szükségességét, de segítenek, hogy frissnek érezd magad és energiával telítettnek. Ha odafigyelsz az egészségedre, hosszabb távon tudod elkerülni a teljes kimerültséget, és nem is fogsz rászorulni, hogy igyál egy energiaitalt, hogy ébren tudj maradni.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel