5 jellemző érzés, amit az egyetem első heteiben érezni fogsz

Szerző: Diákszemmel

Elkezdődött az egyetem! Próbálod lazán és rutinosan venni, de az alábbi öt hangulaton azért tuti átmész majd..

1. Izgulsz előző este

Holnap van az első nap: ha elsőéves vagy, akkor persze, hogy benned van az izgalom, vajon milyen lesz, milyenek lesznek a tanárok, jófejek lesznek-e a csoporttársaid. De amikor már nem elsőéves vagy, azt veszed észre magadon, hogy továbbra is ugyanúgy érzel! Egyszerűen van abban valami ijesztő, hogy másnap újra be kell menni az egyetemre, és helyt kell állni a szokásos egyetemi helyzetekben.

via GIPHY

2. Ki ez? Hogy hívják?

Ez főleg az első évben para, amikor hirtelen rengeteg új emberrel találkozol, és képtelen vagy megjegyezni mindenkinek a nevét. Állsz ott, tudod, hogy már bemutatkoztatok, sőt, már pár szót váltottatok is, de hogy hívják? Pedig hivatkoznod kellene rá valahogy.. Aztán amikor már nem elsőéves vagy, akkor persze még kínosabb. Jesszusom, őt hogy is hívták?

via GIPHY

3. Már most csak kávéval működsz

Még csak most kezdődött el az egyetem, elvben még kipihent vagy a nyári szünet után, de már most fáradtnak érzed magad. És persze nem az jut eszedbe, hogy akkor többet kellene aludni, hanem elkezdesz kávét inni. Minden szünetben. És suli után is. És az este előtt is.

via GIPHY

4. Úgy döntesz, most mindent beleadsz

Lement az első hét, és te pont olyan fáradtnak érzed magad, mint amikor a nyári szünet elkezdődött. De tudod, hogy ez nem véletlen: az első héten annyit buliztál, hogy az teljesen kimerített. Úgy döntesz, ez így nem mehet tovább: rendesen be fogsz járni az órákra, kialszod magad előtte, hogy figyelni tudj, és ha kell, ezért kevesebbet is fogsz bulizni!

via GIPHY

5. Aztán rájössz, hogy már megint kicsit túlizgultad az egészet, és egyetemistának lenni valójában a természetes létállapotod.

via GIPHY

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel