5 praktikus dolog, amit érdemes megcsinálni, amikor egyetemre mész

Szerző: Diákszemmel

Másik városba fogsz egyetemre járni? Koliba vagy albérletbe költözöl? Azon már biztos sokat gondolkodtál, hogy mit csomagolj össze – mi is adtunk tippeket -, de vajon az alábbi praktikus dolgokra gondoltál-e?

1. Tanulj meg néhány alap receptet

Ha nem vagy elkötelezett konyhatündér, akkor is időről időre kell majd főznöd magadnak az egyetemi éveid alatt. Egyrészt sokkal olcsóbb, mintha mindig beülnél enni, másrészt örömet is okoz, ha sikerül létrehoznod valami finom fogást.

Erre pedig érdemes már előre felkészülni, és otthon megtanulni néhány alap dolgot, hogy ha gyorsan kell összeütnöd valamit, akkor ne a netet kezdd el bújni, hogy mit találsz, ami gyors és egyszerű.

Ha pedig teljesen elakadtál, szerezz be egy kifejezetten diákoknak szóló szakácskönyvet!

via GIPHY

2. Nézz utána, hol van diákkedvezmény

Az egyetem körül biztos lesznek olyan kávézók, ahol diákként kedvezményt kapsz, de könyvesboltot is könnyen találhatsz ilyet. Nézz körül, hol kínálnak neked diákként kedvezményt, hogy már rögtön az egyetem kezdetétől kihasználhasd azt.

3. Nyiss diák bankszámlát

Ha nincs még bankszámlád, érdemes már az egyetem előtt nyitnod egyet – mindenképp tájékozódj, melyik bank kínálja a legkedvezőbb feltételeket. Ide kaphatod később az ösztöndíjat, ha diákmunkát vállalsz, akkor a fizetésed, és a szüleid is így tudnak a leggyorsabban kisegíteni, ha kicsit megszorulsz.

4. Tanuld meg, hogyan kell használni a mosógépet

Te sem akarod minden hétvégén hazacipelni a szennyes ruháid, sokkal jobban jársz, ha magad mosod ki őket. Nincs az albérletben mosógép? Szuper mosodákat lehet találni mindenütt, ami ráadásul nagyon klassz retró érzést is kelt. Csak arra figyelj, hogy tanulj meg néhány alapszabályt előre, mert nem szeretnéd, ha az összes fehér ruhád bugyirózsaszín lenne egy kellemetlen összemosás után.

via GIPHY

5. Fedezd fel a könyvtárakat

Az egyetem alatt biztosan rendszeresen fogsz könyvtárba járni – sok hozzád hasonló emberrel együtt. De ezek a hozzád hasonló emberek jellemzően a vizsgaidőszak magasságában gravitálnak ezen nemes intézmények felé. Jellemzőjük, hogy kikölcsönzik előled a könyveket, amikre szükséged van, és mennyiségüknél fogva sokkal lassabbá teszik az ügyintézést. Szóval, sok időt megspórolhatsz magadnak, ha beiratkozol már a tanév elején, és kikölcsönzöd, kifénymásolod azokat a könyveket, amikre tudod, hogy szükséged lesz.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel