Mit tanulnának a Disney hősök, ha egyetemre járnának?

Szerző: Diákszemmel

Fogadjunk, hogy még soha nem gondolkodtál el azon, gyerekkorunk kedvenc mesehőseivel vajon milyen szakon találkoznál az egyetemen. Most mi megtettük neked, íme az eredmény!

Belle – Szépség és a szörnyeteg

Egyetem: Pszichológia szak, ember-állat kommunikáció tanulmányozása

via GIPHY

Erős a verseny, hogy valójában azért mégiscsak az irodalmat választaná, de úgy gondoltuk, az olvasást megtartja hobbinak, és szakterület szintjén ahhoz fordul, amiben kiemelkedő tapasztalatokra tett szert: az ember-állat kommunikációt fogja tanulmányozni, méghozzá természetesen pszichológiai oldalról.

Nyilvánvalóan tehetsége is van hozzá, hiszen amikor összezárták egy félelmetes és mogorva szörnnyel, megdöbbentően könnyen adaptálódott új helyzetéhez, és tudott alkalmazkodni a körülményekhez.

Pinokkió

Egyetem: Színház és Filmművészeti Egyetem – színész szak

via GIPHY

Pinokkiót azért építette az apukája, hogy bábuként szórakoztató tudjon lenni, ám eléggé visszaveti a siker lehetőségét, ha minden egyes hazugsággal megnő az orra. Ezért lenne érdemes beiratkoznia a színész szakra, hátha belejön egy kicsit a szerepjátszásba.

Jázmin – Aladdin

Egyetem: Keleti nyelvek és kultúrák szak

via GIPHY

Jázmin egyértelműen lelkes felfedező, és nagyon érdekli az őt körülvevő világ, ami annyira különbözik a saját szűk környezetétől. Elképzelhető persze, hogy Aladdin repülő szőnyege vette le igazából a lábáról, de mi úgy képzeljük, van benne egy őszinte érdeklődés is.

Ezért javasoljuk neki a keleti nyelvek és kultúrák szakot, ahol jobban beleáshatná magát a történelembe, a filozófiába és az irodalomba, így pedig bölcsebben tölthetné be a szultána szerepét.

Buzz Lightyear – Toy Story

Egyetem: Repülőmérnök szakirány

via GIPHY

Buzz egy ismeretlen világban landol, és nagyon szeretne visszajutni korábbi életéhez az űrbe. Mi lenne számára praktikusabb, mint ha meg tudna építeni egy repülőgépet?

Hamupipőke

Egyetem: Divat- és textiltervezés szak

via GIPHY

Hamupipőke annyira szeretne elmenni a bálba, ahová nincs ruhája, hogy abból kezd dolgozni, ami rendelkezésére áll – micsoda fantáziáról tesz az tanúbizonyságot! Mi mindenre lehetne képes, ha valódi textilekkel dolgozhatna. Pláne, ha megismerné a trendeket, a fő irányokat.. az látszik, hogy ösztönös tehetség, egy kis tanulással a legmenőbb divattervezők közé tartozhatna.

Ki maradt ki? Neked ki a kedvenced, és ő hova járna?

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel