Mit vigyél magaddal a koliba/albérletbe, és mit ne?

Szerző: Diákszemmel

Elkezdesz pakolni a költözéshez, eleinte azt gondolod, csak a legfontosabbakat viszed. Aztán hamar rájössz, hogy a legfontosabbak többet tesznek ki, mint három bőrönd. Elkezdesz szelektálni. Egy ponton aztán kétségbeesel, és úgy érzed, rengeteg mindenről le kell mondanod, ami pedig alapvető eszköz a mindennapjaidhoz. Mások hogy oldják meg?

Először is, pakold csak azokat a ruhákat, amik az adott évszakra valók.

Hiába nagy kedvenced az a nyári ruha, az őszi félévben nem lesz rá szükséged. Érdemes csak azokat összepakolni, amik most őszre kellenek, tél elején pedig felhozni a még melegebb cuccokat is. A következő félévben majd lehet vinni a remek tavaszi öltözéket – a télit pedig úgysem fogod hazavinni, kizárt, hogy annyit cipelj.

via GIPHY

Ne felejtsd el az irataid

Ne felejtsd el magaddal vinni a hivatalos irataid: rögtön a suli elején várhatnak olyan adminisztrációs helyzetek, amikor szükséged lehet rájuk.

Konyha

Az, hogy milyen konyhai eszközökre lesz szükséged, nagyban függ attól, hogy mennyire felszerelt a koli vagy albérlet, ahová költözöl. Amit mindenképp érdemes megfogadni, hogy szerezz be olyan bögrét és tányért, amit jól meg tudsz különböztetni – nem szeretnéd, ha már az első héten valaki tévedésből a tiédet vinné el.

via GIPHY

Tisztálkodószerek

Az nyilvánvaló, hogy az otthoni fogkefédet magaddal viszed, de ha például közös fürdőszobás koliban vagy, akkor érdemes egy vízálló táskát is beszerezned, amiben a cuccaid magaddal viheted a fürdéshez, és egy fürdős papucsot is.

Füzetek a suliba

Ha nem szeretnéd rögtön az első pénzed elkölteni a papírboltban, még otthon szerezz be mindenféle füzetet és tollat, amire szükséged lehet.

Vigyél valamit, ami az otthon kényelmére emlékeztet.

Az első héten, amikor még minden új, hamar honvágyad lesz, ami természetes. Vigyél magaddal pár olyan dolgot, amivel otthonossá teheted a környezeted, akár a kedvenc kispárnád, akár pár díszt a falról. Jól fog esni, ha a legszűkebb környezeted az otthonodat juttatja eszedbe: pakold ezeket az ágyad köré.

via GIPHY

Dolgok, amikre nincsen feltétlen szükséged, de könnyebbé vagy jobbá teszik a mindennapjaid:

Fülhallgató: még ha nem is szoktál zenét hallgatni menet közben, sokat segíthet, ha egy zajos közegben kell koncentrálnod, és ennek a segítségével ki tudod zárni a külvilág zaját.

Nyomtató: ha van egy kicsi nyomtatótok, ami hordozható, rengeteg plusz körtől kíméled meg magad, ha ezt is elviszed az albérletbe. Arra készülj, hogy hamar nagyon népszerű leszel vele.

Kislámpa: Lehet, hogy ez adott lesz, de ha nem, akkor nagyon jól fog jönni.

via GIPHY

Hosszabbító: biztos, hogy nem lesz elég konnektor a szobában..

És akkor mit hagyj otthon?

És bár eddig lehet, hogy több olyan dolgot is felsoroltunk, ami neked nem jutott eszedbe, tehát csak hosszabbá tettük a bepakolós listád, mégis azt mondjuk, hagyj otthon minél több dolgot. Sokat kell cipelni, hiszen amikor hazaérsz, a legfontosabbakra otthon is szükséged lesz, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a suli alatt végig ugyanott fogsz lakni.

A koliba vagy albérletbe költözés egy jó kezdet lehet ahhoz is, hogy észrevedd, nem kell annyi rengeteg cuccal körülvennünk magunkat. És nyugtasson meg, hogy bármit, amiről kiderül, hogy mégis nagyon fontos, bármikor átvihetsz az albérletbe.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel

1 thought on “Mit vigyél magaddal a koliba/albérletbe, és mit ne?

Comments are closed.