3 tipp: így maradj formában a suli alatt

Szerző: Diákszemmel

Amikor megkezdődik a suli, és pláne, amikor már közelít az első félév nehezebb időszaka, könnyű megfeledkezni arról, hogy saját magunkra is odafigyeljünk. Mozogsz például bármit rendszeresen? Vagy mennyiszer jutsz arra a következtetésre, hogy most nincs idő normálisat enni, és megelégszel valami gyorskajával? Adunk pár tippet, ami segíthet.

Keress edzőtársat

Ahhoz, hogy rendszeres legyen a sport az életedben, jó ötlet lehet, ha keresel valakit, akivel együtt csinálod. Míg egyedül nagyon könnyen legyintesz, hogy a mait kihagyom, ha tudod, hogy a másik ott vár, hogy meg van beszélve, akkor jobban ráveszed magad. Legyen az futás, edzőterem, vagy akár valamilyen páros sport, megdobja a motivációt, ha nem vagy egyedül.

via GIPHY

Tervezz kaját előre

A suliban sűrű az életed, de nem annyira kiszámíthatatlan. Ha egy hétre előre eltervezed, hogy melyik nap mikor fogod beiktatni az ebédet és mit eszel, akkor könnyebb egy egészséges rutint kialakítani, kevesebb lesz az olyan helyzet, ahol gyorsan kell dönteni, és a gyorskajálda van a legközelebb.

Ha van rá lehetőséged és szeretsz főzni, akkor készíts el ételeket előre már vasárnap délután. Ez is lehet egy jó program a barátiddal, egy közös főzős délután: változatosan és egészségesen fogsz enni és még jól is szórakoztok.

via GIPHY

Ragaszkodj az alvásidőhöz

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen nagy jelentősége van, hogy kialudd magad. A kialvatlanság nem csak azt jelenti, hogy sokat ásítozol és több kávéra van szükséged, hosszú távon a tested egyre kevésbé fog tudni teljesíteni, csökken a koncentráció. Figyelj oda, hogy úgy oszd be a napirended, hogy ki tudd aludni magad.

via GIPHY

Ha erre a három dologra odafigyelsz: a mozgásra, az evésre és az alvásra, jelentősen javulni fog a közérzeted. Csak próbáld ki!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel