Így tartják a Halloweent az amerikai egyetemeken

Szerző: Diákszemmel

A Halloween az Egyesült Államokban jelentős hagyományokkal rendelkezik, és általában az egyetemek is beszállnak a megünneplésébe. Milyen tradícióik vannak? Megmutatunk párat.

MIT

Az MIT az egyik top egyetem a világon, sok szempont szerint a legmagasabb pontszámokat kapja, és itt is van halloweeni hagyomány.

Október 31-én a diákok jelmezbe öltözve gyűlnek össze az egyetemen az éves tökdobálásra. 100 tököt dobnak le 90 méter, 21 emelet magasból az egyetem egyik épületének a tetejéről.

Rochesteri Egyetem

Rochesterben könnyű dolguk van, ugyanis a könyvtárnak van egy saját szelleme, Pete Nicosia. A legenda szerint Nicosia a 1920-as években az épület építésénél dolgozott, amikor a könyvtár tornyánál segédkezett, megcsúszott, 45 métert zuhant és meghalt. Több évvel később egy diák látott valakit mászkálni és lenézni a könyvtár tetőn, akinek a leírása egyezett Nicosiáéval.

Így lett a könyvtárnak szelleme, akit azóta többen is láttak természetesen. Az egyetem minden évben ijesztgetős kísértet-vadászatot rendez, amelynek a nyertesei felmehetnek a könyvtár-toronyba, ahol körbevezetik őket, cidert és fánkot kapnak, ha nem félnek annyira, hogy merjenek enni.

Georgetown

A legendás 1973-as Az ördögűző című film egyes részeit itt forgatták az egyetemen, ezért mára tradícióvá vált, hogy Halloweenkor a forgatási helyszíneken gyűlnek össze Halloweenezni.

Megnézik a filmet, aminek éjfél előtt nem sokkal van vége, utána pedig üvöltenek a holdnak.

Pennsylvania State University

Az egyetem arborétuma minden évben kb. 1000 tököt bocsát a diákok rendelkezésére, amit ki kell faragni, és aztán megversenyeztetik őket. Több kategória van, amiben díjazzák a tököket.

UCLA

A UCLA minden évben 2500 hátrányos helyzetű általános iskolás gyermeket hív meg az egyetem kollégiumába trick or treatelni – olyan gyerekeket, akiknek erre a lakóhelyükön nem lenne lehetőségük, mert veszélyes a környék. Az egyetem diákjai ilyenkor kidekorálják a kollégium épületét, és édességekkel várják a kisebbeket. Ez kedves, nem?

Forrás: topuniversities

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel