Milyen filmeket várunk még az idén?

Szerző: Diákszemmel

Közeledik az évnek az az időszaka, amikorra a legizgalmasabb mozibemutatókat időzítik. Lássuk, milyen filmek jönnek, amikért érdemes elmenni a moziba.

Demóna: A sötétség úrnője

Bemutató: október 17.

 

Rögtön a héten érkezik a Demóna folytatása Angelina Jolie-val. Ha szeretted az előző rész világát, akkor ezt is kedvelni fogod. Ez az a megszokott eset, amikor igazából nincs jelentősége, mi a történet – kalandok, ármánykodás, hősök, gonoszok, izgalmas párviadalok -, egy mese lesz, olyan, mint a többi mesék szoktak lenni.

Terminátor: Sötét végzet

Bemutató: október 31.

 

Egy új Terminátor film! Durva, mert Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton is benne lesznek, és természetesen ők a legtutibbak, de azért hogy legyen némi dinamikus akció, persze lesznek új, fiatalabb hősök.

 

Addams Family – A galád család

Bemutató: október 31.

 

Addams Family a moziban, igazából klasszik halloween-i mozis program. Ha te is mennél a barátaiddal, foglalj időben jegyet, mert tuti sokan lesznek.

 

Drakulics elvtárs

Bemutató: október 31.

Magyar vígjáték a megszokott arcokkal: Nagy Ervin, Nagy Zsolt, és a női főhős most Walters Lili, akit a Senki szigetében és az Egynyári kalandban láttunk már. A vámpír, a gyenge nőcske, a buta, de erős pasija, kicsit klisének tűnik, de Bodzsár Márk (Isteni műszak) rendezte, ami azért némi reménykedésre ad okot.

Midway

Bemutató: november 7.

 

Pearl Harbor 2., mondhatnánk cinikusan. A Midway-i csata valóban Pearl Harbor után volt, és a második világháború egyik döntő ütközetének tartják. Az amerikaiak megfejtették a japánok rejtjelező készülékét, így ezúttal nem érte olyan váratlanul őket a támadás, mint az említett korábbi alkalommal, de persze így is szükség volt az óriási hősiességükre. A filmet Roland Emmerich rendezte, aki A függetlenség napját is, és a filmben olyan híres arcok lesznek, mint Aaron Eckhart, Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson.

 

Amundsen

Bemutató: november 7.

 

A Déli-sarkot elsőként elérő kutatóról szóló életrajzi film azért tűnik ígéretesnek, mert európai, tehát talán nem a könnyfakasztás lesz az egyetlen célja. Bemutatja a kutató élettörténetét, korát, és persze magánemberként is megismerhetjük a felfedezőt, aki állítólag igen ellentmondásos személyiség volt.

 

The Irishman

Bemutató: november 27.

 

Ez lesz az ősz legnagyobb dobása, az biztos. A Netflixre készült, de szerencsére megnézhetjük moziban is Martin Scorsese alkotását, amelyben Al Pacino, Robert De Niro és Joe Pesci repít minket egy igazi bizarr időutazásnak ígérkező világba: maffia, bérgyilkosok, váó.

 

Charlie angyalai

Bemutató: november 28.

 

Van abban valami nagyon bizarr, amikor ültem az új Tarantino filmen a moziban, és az előzetesek közt feltűnt az új Charlie angyalai. Hát, igen. Mindenesetre most lesz egy új Charlie angyalai, ahol az egyik angyal Kristen Stewart, aki az utóbbi években inkább izgalmas kisköltségvetésű projekteken dolgozott, most viszont egy ilyen látványos akciófilmben is megnézhetjük. Érdekesség, hogy a filmnek ezúttal női rendezője lesz: a színészként ismert Elizabeth Banks.

 

A Rainy Day in New York

Bemutató: november 28.

 

Új Woody Allen film! Ráadásul New Yorkban.

 

 

Árva Brooklyn

Bemutató: november 28.

 

Edward Norton rendezi és főszerepli az ötvenes évek Brooklyn-jában játszódó filmet, melynek főhőse, miután megölik az őt felnevelő mentorát, egy magándetektívet, maga is a gyilkosok nyomába ered: maffia, jazz klubok, el tudjuk képzelni a világot. Olyan szereplőgárdát gyűjtött maga köré a rendező, amely Willem Dafoe-ból, Alec Baldwinból, Bruce Willisből áll. Aki nem szeretné megvárni a november végi bemutatót, az október 27-én, a Titanic Filmfesztiválon is megnézheti.

 

Marriage Story

Bemutató: november 29.

Noah Baumbach új filmje a házasságról szól, annak széthullásáról és a család összetartásáról. Aki látta a Frances Ha-t, a The Meyerowitz Stories (New and Selected)-t, az tudja, hogy egy sokat beszélgetős, empatikus és nagyon valóságos filmre számíthatunk, amiről aztán jó sokat lehet beszélgetni. Adam Driverrel, Laura Dernnel, Scarlett Johanssonnal.

 

 

A decemberi időszak filmjeivel egy következő bejegyzésben jövünk majd!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel