4 hazugság, amivel egyetem előtt áltatjuk magunkat

Szerző: Diákszemmel

Amikor a gimi után egyetemre megyünk, az egy jelentős változás az életünkben. Ezt mi is érezzük, ezért aztán nagy elhatározásokat hozunk – amelyeknek a nagy részét persze nem tartjuk be. Mi ezek közül a legjellemzőbb? Alább elolvashatod. Te vajon szintén beleestél ezekbe?

1. Nem csak a tantárgyakat, de rengeteg extra dolgot is tanulni fogok

Beiratkozom ilyen-olyan tanfolyamra, komolyan veszem a nyelvtanulást, vagy éppen megveszem végre azt a fitnesz bérletet, és rendszeresen eljárok majd.
Ehhez képest mi a valóság? Nem, hogy extra dolgokban nem képezzük magunkat csillogóra, még az egyetemi feladatokat is mind utolsó pillanatban, utolsó éjszaka, épphogy megcsináljuk.

via GIPHY

2. Egy héten legfeljebb kétszer megyek el este valahova

Mert fontos a kipihentség, mert nem is akarok olyan sok pénzt költeni, mert hasznosabb dolgokkal töltöm majd az időt.
És ez is működik, pontosan a harmadik estéig, amikor megint mennek valahova a barátaid, és semmi kedved kimaradni.

via GIPHY

3. Ugyanúgy tartom majd a gimis barátaimmal a kapcsolatot

Hát igen, ez egy kicsit szomorú. Gimi végén megy a nagy fogadkozás, ugyanúgy megmaradnak majd a fix közös programok, mind hazamegyünk hétvégén, péntek este megint együtt lesz a társaság. Csak aztán elég hamar eljön az a pont, amikor a péntek este már az egyetemen elkezdődik a csoporttársaiddal, nem mész haza, de nem te vagy az egyetlen, mások is egyre többször vannak a közös programok idején máshol.
Az igazi barátságok persze megőrizhetők, viszont ez már nem megy majd magától, jó tanács, hogy tegyél érte.

via GIPHY

4. Teljesen újra kitalálom magam az egyetemen

Az az igazság, hogy ezt sokan tényleg megcsinálják. A gimiben rögzülnek a szerepek, és ezekből nehéz kitörni, még ha te változtál is az évek során. Ha te voltál a félénk, vagy a társaság bohóca, vagy az unalmas eminens, akkor az abban a társaságban valószínűleg így is marad. Amikor aztán egyetemre mész, az új társaság még nem tud rólad semmit: bármi lehetsz, aminek érzed magad. Persze, ha a szerep nem önazonos, az hamar ki fog derülni azért.

via GIPHY

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel