5 dolog, amit még nem is tudsz az egyetemi éveidről

Szerző: Diákszemmel

Az egyetem egy jő időszak az életedben, ezt talán te is érzed, de mit fogsz gondolni majd utólag?

1. Most a legnagyobb a baráti köröd

Soha nem lesz ilyen széles a baráti, haveri köröd, mint most. Sőt, valójában drasztikusan csökkenni fog! Az egyetemen rengeteg ember vesz körül, akikkel napi szinten találkozol, közös óráitok vannak, vagy egy ismerősöd ismerőse, és dumáltok, ha már együtt álltok sorba kajálni.

Viszont amikor vége lesz az egyetemnek, ezekből az ismerettségekből nagyon kevés marad meg. Maradnak a barátok, de csak a legközelebbiek. A munkahelyeden is körülvesznek persze emberek, de egyáltalán nem biztos, hogy olyanok, akikkel szívesen eltöltenéd a szabadidőd.

via GIPHY

2. ..és ezért a kapcsolataid is most érdemes építeni

Nem azt mondjuk, hogy köss érdekbarátságokat, de tény, hogy a jelenlegi csoporttársaid lesznek a saját szakterületed legmenőbb pozícióinak betöltői a jövőben. Szocializálj minél több emberrel, egyszerűen csak legyél nyitott. Aki most egy sorstárs, melletted vizsgázó valaki, pár év múlva hasznos szakmai kapcsolat lehet.

via GIPHY

3. Ez a legszabadabb időszakod

Bár most úgy tűnik, hogy állandóan benn kell ülnöd a suliban, a vizsgaidőszak pedig egy véget nem érő hajtás, mégis ez a legszabadabb időszakod. Mert hiába kevés hiányzás megengedett, de azért dönthetsz úgy, hogy márpedig ma nem kelsz fel, és nem mész be órára. Elkéshetsz, kidumálhatsz, ráadásul van nyári szüneted – sokkal szabadabb vagy, mint később leszel.

4. Nem is fogsz rá emlékezni, amiken most stresszelsz

Amikor nagyon dühös vagy, mert egy pont hiányzott volna a jobb jegyhez, vagy amikor úgy érzed, most aztán béna voltál a szóbelin, gondolj erre: nem is fogsz ezekre emlékezni már az egyetem után fél évvel sem. Nem azt szeretnénk ezzel mondani, hogy ne készülj alaposan, vagy ne akard a legjobbat kihozni magadból, csak azt: ne stresszelj feleslegesen, mert sokkal kisebb jelentősége van ezeknek a dolgoknak, mint ahogy te most érzed.

via GIPHY

5. Felesleges dolgokat sem csak most fogsz csinálni

Hosszan tudsz bosszankodni azon, hogy miért kell neked ezt vagy azt megtanulni, soha nem fogod használni, és különben is, semmi köze ahhoz, amivel te majd foglalkozni szeretnél? Nos, jobb ha már most elkezded hozzászoktatni magad: felesleges dolgokból mindig rengeteg lesz az aktuális tennivalóid között.

Mert nem csak megtanulni kell értelmetlenségeket, a munkád során is lesz majd rengeteg feleslegesnek tűnő feladatod. Különböző adminisztrációk, mert a főnök most egy ilyen vagy egy olyan szempont szerint kéri, nem hatékony megbeszélések, értelmetlen körök.

via GIPHY

Konklúzió? Élvezd ki az egyetemi éveket! 🙂

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel