8 tárolási és design tipp a koliba/albérletbe

Szerző: Diákszemmel

Hamarosan jön a vizsgaidőszak, amikor egész nap be leszel zárva a koli szobádba, vagy az albérletbe. Egyrészt ilyenkor a szépérzékednek sem árt, ha csinosabb, rendezettebb minden, másrészt pedig egy DIY felújítgatás felfrissülést nyújt a folyamatos tanulás közben. Adunk pár tippet, ami még hasznos is lehet.

Vesd be a színeket!

Ha falat festeni nem is lehet, színes poszt-itekkel teleragasztgatni a falat nyilván szabad. Szerezz be mindenféle színt, és kezdj el kreatív alakzatokat létrehozni a falon. Jó kis relaxáló tevékenység elkészíteni is, utána pedig feldob majd a sok szín látványa.

Szerezz be egy szőnyeget

A szőnyeg könnyen mozdítható lakberendezési tárgy, ami csodákat tehet a térrel. Válassz magadnak szépet, vagy vicceset, vagy valamilyen vidám mintásat, attól függően, milyen hangulatra van szükséged.

Használj cipőtárolókat mindentárolónak

Praktikus, kis helyen elfér, és ha kupacokban állnak a polcokon a dolgaid, akkor kiváló alternatíva.

Tároló papírdobozból

Müzli vagy bármilyen papírdoboz és néhány színes csomagolópapír kell hozzá, hogy elkészítsd a vidám, újrahasznosított asztali tárolód. Ismét csak egy ellazító tevékenység, az eredmény pedig egy egyedi és praktikus darab.

Ágyvég kartonból

Ha már belejöttél a méretre vágásba, szintet léphetsz: készíts magadnak ágyvéget! Kartonpapírból kivághatod a megfelelő formát, és valamilyen textil anyaggal bevonhatod. Luxus, mi?

Rejtsd el a cipőid

A trükkös tárolási megoldások rengeteg helyet szabadíthatnak fel, ráadásul a rend érzetét is keltik.

Gondold újra

Használd a meglévő tároló elemeid egy kicsit másra, mint amire eredetileg hivatottak. Engedd szabadjára a fantáziád: nem kell mindig újat venni, ráadásul sokkal jobban fogod szeretni az adott dolgot, ha magad eszkábáltad új funkciójára.

WC-papír guriga kábel tárolásra

Nem a legesztétikusabb, bár ezt is feldobhatod, ha egy jó kis filccel telerajzolod a tekercseket. Ezt persze érdemes azért egy fiókban tartani, remek megoldás viszont arra, hogy ne gabalyodjanak össze a kábelek.

Forrás: studenthacks

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel