Ezt ne oszd meg a közösségi médiában

Szerző: Diákszemmel

Ameddig suliba jársz, az ismerőseid az osztálytársaid, csoporttársaid közül kerülnek ki. Amikor aztán dolgozni kezdesz, akkor viszont a kollégák, a főnökök is bejelölnek majd. Szerintünk van pár dolog, amit nem akarsz velük megosztani..

Parti-képek

Az egyik alapvető a bulizós, magadat túl jól érzős képek. Lehet, hogy egymás közt jót nevettek rajta, de biztos, hogy amikor majd a munkahelyeden megbízható, kiváló alkalmazottnak szeretnél látszani, akkor jó, ha ezeket tudják visszakeresni rólad?

via GIPHY

Kihívó képek

Ez főleg a lány olvasóknak szól, ugye senki nem mutogatja magát gigamegaszexi öltözetekben? Amikor nőként a mai napig szexista megjegyzésekkel kell a legtöbb munkahelyen szembenézni és nagyon sok helyen általános gyakorlat, hogy a szakmai vélemény az a férfié, akkor te sem akarod magad arcon csapni azzal, hogy még táplálod ezt pár kihívó fotóval is.

via GIPHY

Politikai nézetek

Ez kényes kérdés még ismerősök között is, és talán már te is észrevetted, hogy a politikai nézet az egyik legalapvetőbb besorolós megítélése a másiknak: elfogadom őt vagy nem fogadom el. Még akkor is így van ez, ha valaki nem túl nagy meggyőződéssel köteleződött el az egyik oldalra, a második oldalra húzókat hajlamos élből elítélni. Faramuci helyzet ez, a legbölcsebb, amit tehetsz, hogy nem osztasz meg a közösségi médiában odavetett politikai megjegyzéseket, hanem te válogatod meg, hogy kivel beszélsz ezekről.

via GIPHY

A tanár szidása

Ha ócsárolod a tanárodat, az azt jelenti, hogy ócsárolod a felettesed. Aki később a főnököd lesz. Senki nem szereti az olyan kollégákat, akik a közösségi média nyilvánossága előtt csinálnak viccet vagy támadják azt, akinek a beosztottjai, vagy egyáltalán, akivel munkakapcsolatban vannak. Szimpatikusabb benyomást kelthetsz, ha látszik, hogy a konfliktusos ügyeid azokkal kezeled, akikkel a konfliktusod fennáll.

via GIPHY

+1 Párkapcsolati képek

Ezt ki hogy csinálja? Minden szakítás után letörlöd a romantikus közös fotókat? Vagy visszanézhető a teljes szerelmi életed albuma?

via GIPHY

Persze mindent lehet törölni, de kinek van ahhoz türelme? Érdemes inkább meg sem osztani ezeket, mint később több órát tölteni a saját profilod cenzúrázásával.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel