5 app, ami segít elhagyni a rossz szokásokat

Szerző: Diákszemmel

Az egyszerű elhatározás nem mindig segít, néha jól jön, ha van egy extra noszogató erő, ami segít, ha éppen leküzdenél egy rossz szokást, vagy felvennél egy jót. Alább mutatunk 5 olyan appot, amit érdemes kipróbálni: a munkát nem fogja elvégezni helyetted, de segít a rendszerességben.

Az alábbi appok az ismertebb platformokon működnek és ingyenesek.

Habitica

https://habitica.com/static/home

Ha valaha gondoltál arra, hogy milyen jó lenne, ha az életed egy videójáték lenne, a Habitica segíthet, hogy közel juss ehhez. Úgy segít a saját magad számára meghatározott feladatok, rutinok elvégzésében, hogy közben egy karaktert építhetsz általa az appban – aki veszít a különböző képességeiből, ha te nem csinálod meg, amit kitűztél.

Ráadásul összefoghatsz más felhasználókkal is – ami növeli a motivációt, mert a te lustaságod ekkor nekik is ártalmas lesz. Szóval, a Habitica nagy előnye, hogy kifejezetten szórakoztató, miközben a segítségével olyan dolgokra veszed rá magad, amikre amúgy nem mindig sikerül.

Habitify

https://www.habitify.me/

A Habitify segítségével egyszerűen követheted, hogy az adott napra, vagy a minden napra rendszeresen meghatározott feladataid elvégezted-e. Egyszerű listában pipálgathatod, hogy ma is megittad-e a szükséges mennyiségű folyadékot, vagy leültél-e tanulni két órát.

Coach.me

https://www.coach.me/

A coach.me is úgy működik, mint a legtöbb szokás-követő app, felviszed, mit szeretnél elérni, kipipálod, amikor megvan a napi penzum. Amiben különbözik a többi társától, az a közösség ereje: a legtöbb témához találsz egy fórumot, ahol többen leírják, nekik mi vált be, hogyan csinálták. Így kapsz ötleteket, hogyan rögzíts még nagyobb sikerrel egy-egy új szokást.

Beeminder

https://www.beeminder.com/

A Beeminder az igazán elkötelezetteknek való: konkrétan pénzt vesz le a számládról, ha nem teljesíted egy adott nap a saját magad számára kijelölt feladatot. Te határozod meg az összeget, amiről úgy érzed, már megfelelő motiváció lesz.

A Beeminder ráadásul rengeteg különböző appal kapcsolatba tud lépni, ki tudja nyerni belőle az adatokat: meghatározott számú lépést szeretnél megtenni minden nap? Kösd össze a Health appal, és a Beeminder tudni fogja, hogy teljesítetted-e.

Tick Tick

https://ticktick.com/

A Tick Tick egy teljes to-do list app, amiben extra funkció a szokáskövetés. Egyszerű designja van, és egyszerű is kezelni. Akkor praktikus, ha te nem komoly rendszerekre vágysz számonkéréssel, hanem egyszerűen a telefonodon keresztül szeretnéd követni az elvégzendő feladataid, és fontos neked, hogy átláthatóan legyenek megjelenítve.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel