Két diák, aki kreatívan kerülte meg a szabályokat a nyomtatóval

Szerző: Diákszemmel

A neten osztotta meg a történetét a srác, akinek a sulijában a tanulók minden hónapban 250 oldalt ingyen nyomtathatnak ki – neki van saját nyomtatója, viszont jól jött volna, ha a papírt nem kell megvennie.

A szobatársával elő is terjesztették a kérést: ők csak a papír fejadagjukat szeretnék elkérni, nyomtatni a saját szobájukban is tudnak, hiszen van nyomtatójuk.

A válasz azonban az volt, hogy nem lehet: ezek a papírok kizárólag nyomtatásra állnak a diákok rendelkezésére, nem szabadon felhasználható papírok.

A két srác ekkor fogta magát, leültek a számítógépekhez, és kinyomtattak fejenként 250 oldal üres oldalt. A nyomtatóból kijött végeredményt fogták, felmarkolták, és kisétáltak vele. Senkinek nem tűnt fel, mindenki elégedett volt.

Nem kell messzire menni, hogy lássuk, néhány szabályt csak azért tartatnak be, mert valaki nem gondolkodott, amikor meghozta őket, mások pedig nem is hajlandók gondolkodni, csak követni az előírásokat. Ilyenkor jön be a kreativitás.

Miután megosztotta az esetet a srác, hamar kiderült, hogy az ingyenes nyomtatás forró téma, szinte mindenkinek van hozzá saját története:

“Ahova én jártam, egy félévben 500 oldalt nyomtathattunk. Én viszont túlléptem a limitet, mert úgy jött ki a lépés, hogy nagyon sok tananyagot ki kellett nyomtatnom. Leállt a gép, nekem viszont kellett a nyomtatás, úgyhogy elmentem az informatikára, gondoltam biztos van egy ár/oldal, amiért extra keretet vehetek. Bementem, megkérdeztem, hogy meg tudják-e emelni a limitem, mire a srác rám nézett: persze, 1000 oldal elég lesz? Majd kattintott kettőt, és elköszönt tőlem.”

“Az én sulimban 50000 oldal per nap volt a limit. Nem is értettem, ennyit szó szerint nem tudsz kinyomtatni, minek limit egyáltalán? Aztán megtudtam, hogy az informatikusnak egyszer elege lett belőle, hogy mindenki oda jár és extra oldalakért könyörög, ezért egyszerűen globálisan átállította a napi limitet erre az abszurd számra. Még nem jutott vissza semmilyen hivatalos személyhez, aki visszaállíttatta volna.”

“Nálunk 125 volt a heti limit, én pedig úgy voltam vele, nem tudom, mikor fog kelleni: ugyanezt csináltam, minden héten kinyomtattam a 125 üres oldalt. Már évekkel ezelőtt végeztem az egyetemen, de otthon még mindig egy hatalmas kupac üres papír áll. Azt hiszem, kicsit túlgondoltam ezt a gyűjtögetést.”

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel