Egy tanár nagyon trükkösen buktatta le a vizsgázókat, akik csalni próbáltak

Szerző: Diákszemmel

Senki ki sem nézte volna a profból, hogy ilyen projektet véghez visz, de kétségtelenül eredményes.

Egy mérnök hallgató a Redditen osztotta meg a történetet, ahogy egy tanáruk lebuktatta a csalni próbáló vizsgázókat. Mint mondja, náluk lehetőség van vizsga közben kimenni a mosdóba, amit sokan arra használnak fel, hogy megnézik a megoldást arra a feladatra, amit nem tudnak.

Ezt sejtette a tanár, és, valljuk be, nagyon elegáns megoldáshoz folyamodott.

A vizsgában volt egy két pontból álló kérdés, aminek a második fele nehéznek tűnt, senki nem tudta a megoldást. Ezt a kérdést feltetette egy ismerősével egy hónappal a vizsga előtt a tanár egy olyan, sokak által ismert oldalra, ahol házi feladatok megoldását, vizsga kérdések válaszait osztják meg egymással a tanulók.

A saját maga nevében válaszolt a kérdésre, és írta le a megoldást.

A kérdéses számonkérés alkalmával sokan, 99-ből 14-en mentek kis mosdóba, nos, náluk pontosan ezen az oldalon elérhető válasz szerepelt az adott kérdés megoldásánál.

Csakhogy ez a megoldás nem volt helyes. Az pedig nyilván nem tűnik valószínűnek, hogy ugyanarra a helytelen megoldásra jussanak 14-en.

A tanár nem kispályázott, fogta, és jelentette az egyetemen a 14 diákot a szabályok megszegéséért. Mindenki másnak egyébként max. pontot adott a megoldhatatlan feladatra.

Hát, ezek után érdemes átgondolni, hogyan merünk puskázni legközelebb!

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel