Filmajánló baráti péntek estére és randira

Szerző: Diákszemmel

Más filmre ülsz be, ha a barátokkal mész szórakozni péntek este, és más filmre, ha az első randik egyikén vagy. Megint más a választás, ha dumálós estét terveztek, és egy jó film remek elindítója a világmegváltó beszélgetésnek. Aktuális moziajánlónkban erre is figyeltünk, amikor összegyűjtöttük, mit érdemes megnézni most.

Filmek barátokkal péntek estére

Kisasszonyok

Ha csajos estét szerveztek, és egy jó mozival indítanátok, szuper választás a Kisasszonyok, Greta Gerwig jelentést újraformáló adaptációjában. Szeretetteli és jókedvre derítő alkotás, amelyben a szuper rendezőnő elég határozott véleményt alkot az eredeti regény befejezéséről.

 

 

 

Úriemberek

Elképesztően szórakoztató Guy Ritchie új filmje, zseniális színészi alakításokkal. Figyeljetek rá, hogy a feliratos verzióra üljetek be, mert a szinkron elég sokat elvesz abból, ahogy ülnek a poénok.

 

 

 

Filmek első randikra

Tőrbe ejtve

Egy klasszikus Agatha Christie stílusú krimi, amin lehet nevetni, lehet agyalni, de nem lesz félelmetes – ha esetleg nem tudod, hogy bírja a másik -, utána pedig jól lehet elemezni, hogy mik voltak benne a hibák és te kire gyanakodtál. Nem csak randira persze, egyébként is élvezetes mozi.

 

 

 

A boldogságvirág

Egy növénynemesítő vállalatnál dolgozó nő olyan virágot kísérletez ki, amelynek az illatától az emberek boldogságot éreznek. Egyedül neveli a fiát, akinek titokban hazavisz egyet a virágból. Ekkor még nem tudnak a mellékhatásokról. Elgondolkodtató és érdekes alkotás, ami szintén ad beszédtémát.
Bemutató: február 13.

 

 

Filmek beszélgetéshez

Jojo nyuszi

Szuperül megcsinált film az előítéletekről és a gyűlölködésről, arról, hogy ezek milyen absztrakt fogalmak, és mennyire semmi közül az egyénhez, aki ellen egyébként irányulnak. Szépen ki lehet terjeszteni a jelentését a konkrét témáján túlra, csodás alkotás.

 

 

 

Sajnáljuk, nem találtuk otthon

Ken Loach új filmje elsősorban a brit társadalmi helyzetről szól, de azért találunk vele kapcsolódási pontokat. Nagyon szép alkotás, amin aztán hosszan el lehet gondolkodni, de nem leszünk tőle nagyon vidámak.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel