Így kezdd tervezni a nyaralást

Szerző: Diákszemmel

Ha már nagyon eleged van a hűvös időből, mi dobhatná fel jobban a hangulatod, mintha a nyaralást kezded tervezgetni? Ráadásul, ha már most hozzálátsz a szervezéshez, az hasznos is lehet.

Mikor utazz?

Amikor a nyaralás idejét tervezed, érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbben július-augusztusban utaznak, ezért ilyenkor szinte mindenhol tömeg van. Neked viszont szeptember közepéig nem kezdődik el a suli, ezért aztán egy szeptember elejére tervezett nyaralással elkerülheted a főszezont. A költségekről már nem is beszélve, amik ilyenkor sokkal kedvezőbbek.

Milyen nyaralást szeretnél?

Az első, amit el kell döntened, hogy milyen típusú nyaralásra vágysz. A tengerparton szeretnél ejtőzni? Izgalmas nagyvárosokat fedeznél fel? Vagy a hegyekben túráznál a gyönyörű természetben? Ha már tudod, milyen típusú kalandot szeretnél erre a nyárra, akkor indulhat a tökéletes úticél megtalálása.

Hogyan alakítsd a költségvetésed?

Az egyetlen dolog, amit már most érdemes kigazdálkodni, az a repjegy. A fapados járatok árai folyamatosan változnak, ha már most elkezded figyelni az úticélodnak megfelelő járatokat, akkor lecsaphatsz a repjegyekre, amikor a legkedvezőbbek.

A szeptemberi utazás mellett szóló plusz egy érv, hogy a nyári hónapokban így tudsz diákmunkát vállalni, amivel megkeresheted a nyaralás költségeit.

Hogyan foglaljak szállást?

A szállás megtalálását is érdemes már most elkezdeni, mert a kedvezőbb áron elérhető, jó szállások hamarabb elfogynak. Minél többen mentek, annál inkább érdemes airbnb-ben gondolkodni: ha kivesztek egy lakást, az egy főre jutó költségek nagyon alacsonyak lehetnek, nektek viszont nem kell senkihez alkalmazkodni, szuper teretek lehet a vakáció alatt.

Minél előbb elkezded a tervezést, annál izgalmasabb programot tudsz összeállítani, és annál kedvezőbb áron tudod megvalósítani az utazást. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel könnyebb lesz kibírni a tavaszi félévet, ha már ott a végcél, a nyaralás.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel