Bezárt az egyetem? Így használd ki az időt

Szerző: Diákszemmel

Mindenhol máshogy oldják meg az egyetem bezárása alatti távoktatást, de neked mindenképp egy új helyzetet teremt ez. Hogyan alkalmazkodj hozzá? Adunk pár tippet.

1. Tartsd meg a rutint

Ne úgy tekints a rektori szünetre, mint egy vakációra: igyekezz nem kizökkenni az egyetemre járós rutinból. Kelj fel időben, és ne sorozatnézéssel töltsd a délelőttöt. Készíts magadnak saját időbeosztást, amit igyekezz betartani. Ez az időszak most egy kiváló lehetőség, hogy fejleszd az önálló munkavégzésre való képességed: használd ki az alkalmat, és tanítsd meg magad a saját időd hasznos beosztására.

2. Tanulj a szakirodalomból

Szerezd be a tankönyveid már most, és kezdd el átolvasni a kötelező irodalmat, amit majd a vizsgaidőszakban tennél csak egyébként. Ez most egy kiváló lehetőség, hogy sokkal alaposabban elmélyedj ezekben a könyvekben, mint amikor a vizsga előtt három este alatt olvasod el az egészet. Használd ki a lehetőséget, és tegyél szert több tudásra!

3. Bővítsd a tudásod

Régóta készülsz a nyelvvizsgára, de suli után már soha nem volt energiád hozzáülni és tanulni? Most, hogy a teljes napi időbeosztást magad végzed, bármit betervezhetsz! Szakíts időt az egyéb készségek fejlesztésére is: ha most a mindennapok részévé válik, talán később, amikor újra üzemel a suli, akkor is jobban be tudod majd illeszteni.

4. Csináld meg a dolgokat, amikre „soha nem volt időd”

Mennyiszer mondtad, hogy jó lenne ezt meg azt csinálni, de nincs idő, fáradt vagy hozzá? Tessék, most itt a lehetőség! Gondold végig, mik voltak ezek, és most, hogy nincs kifogás, vágj bele!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel