Így maradj motivált a távoktatás alatt

Szerző: Diákszemmel

Ahogy arról már korábban is írtunk, a folyamatos számonkérés, a hétről hétre órára járás keretet ad a tanulásnak, aminek igyekszel megfelelni, és teljesíteni a feladatokat. De mi a helyzet azzal a monotonitással, amit az otthoni tanulás jelent? Hogy maradj motivált, hogy több nap után még mindig rá tudd venni magad, hogy a sulis dolgokkal foglalkozz?

1. Pihenj sokat

Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű pihenés és szórakozás legyen a napjaidban, ez ad energiát és hoz felfrissülést, hogy rá tudd magad szánni a feladatokra. Amikor napi munkát tervezel, ne tervezz sokat, és oszd el több részre.

2. Szórakozz változatosan

Habár a lehetőségek limitáltak, ha kizárólag otthon csinálhatsz dolgokat, mégis találj ki új és új elfoglaltságokat. Ahogy ezeket a pingvineket körbesétáltatták egy chicagoi akváriumban, hogy a látogatók hiányában környezetgazdagítást tudjanak biztosítani nekik, teremts te is új ingereket magadnak, különben nyomasztóvá válik a monotónia. Hiába tűnik elsőre jó ötletnek, hogy most bepótolhatod az összes sorozatot, amit akartál, csinálj mást is, mielőtt beüt a letargia.

3. Tűzz ki célokat

Tűzz ki magad elé tanulással kapcsolatos célokat, mert a versenyszellem jótékony hatását kihasználva ez is motivációt adhat, hogy teljesítsd a saját magaddal szemben támasztott elvárásokat. Minél részletesebb rendszerbe szervezed a napi tennivalóid, annál több kapaszkodót találsz, ami segít fenntartani a napi tevékenységet.

4. Tartsatok csoportos konferenciahívásokat

Biztos folyamatosan chatelsz a barátaiddal, akikkel most nem találkozhatsz, de szervezzetek le csoportos skype-beszélgetéseket is: ha szóban is beszélgettek, nem csak írásban, az csökkenti az izoláltság érzését.

5. Próbálj ki új dolgokat

Kezdj el valamilyen online elérhető formában egy új nyelvet tanulni, kezdj DIY projektbe, jógázz rendszeresen. Tanulj meg új dolgokat, ezzel szórakoztatóbbá is teheted saját magad számára ezt az időszakot, és ki tudja, még talán jól ki is használhatod.

Rengeteg lehetőséged van otthon is, hogy elkerüld, hogy nyomasztóvá váljon, hogy nem szabad kimenni, fontos azonban, hogy ezeket mielőbb kezdd el kihasználni, mert ha már beüt a klausztrofóbia, nehezebb visszacsinálni.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel