Kikérdező-kártya appok tanuláshoz

Szerző: Diákszemmel

Bármilyen szakon is tanulsz, az biztos, hogy a tananyag egy része a memorizálásról szól. Legyenek azok képletek, évszámok, fogalmak: egyszerűen csak meg kell jegyezni őket, nincs mese. Ennek kiváló eszköze a kikérdező-kártya, ahol a papír egyik oldalára írod a leírást, a másik oldalra a megjegyzendő adatot. Papírok helyett azonban ezt is kezelheted digitálisan, léteznek hozzá appok.

Nem is kevés, ami azt illeti, és persze mindegyik azt állítja magáról, hogy a legjobb. Az alábbiakban néhányról részletesebben olvashattok, hogy segítsünk a választásban.

Anki

Nem annyira designos, ellenben kiválóan működik. Az a logika, hogy létrehozod a kártyácskákat, majd pedig fiókokba rendezed őket. Amikor elkezded a kikérdezést, az app mutatja a kártyákat. Te magad fordítod meg, amikor úgy érzed, tudod a megoldást, vagy épp nem tudod, de úgy gondolod, nem is fog eszedbe jutni.

Ilyenkor az app megkérdezi, milyen nehéz volt a válasz. Az értékelésed alapján pedig eldönti, mikor mutatja meg ezt a kártyát legközelebb. A saját értékeléseid alapján tehát segít neked a tanulásban, mert meg tudja ítélni, mikor kell legközelebb mutatni a kártyát, hogy végül megjegyezd az infót.

Amit pedig már tudsz, azt nem kérdezi meg újra, legalábbis nem hamar: csak pont olyan sok idő múlva, hogy ne is felejtsd el.

Díj: ingyenes (kivéve iOS-en)
Platformok: Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Web

Quizlet

A Quizlet a hagyományos, papír alapú kikérdező-kártyákra hasonlít. Létrehozod a kártyácskákat, amiken akár képeket is használhatsz – ami nagyon hasznos lehet az előhívás során.

Amikor pedig elindítod a kikérdezést, választhatsz, hogy egyszerűen megfordítod a kártyát, vagy mindenféle játékokon, behelyettesítős válaszadáson keresztül próbálod ki a tudásod.

Ha szavakat próbálsz megtanulni, segítség lehet, hogy kimondathatod az appal a szót, neked pedig le kell gépelni. Ez szintén egy újabb inger a képek mellett.

Díj: ingyenes
Platformok: Android, iOS, Web

Chegg Prep

Itt is egyszerű megjelenítéssel találkozol, ahol kétoldalas kártyáid vannak, kép hozzáadásának lehetőségével. Ez máshogy értékel, mint az Anki: a kártya megfordítása után jelölnöd kell, hogy tudtad-e a választ, vagy nem. Ezek alapján a kikérdezés végén kapsz egy pontszámot, és a lehetőséget, hogy elölről kezd a kikérdezést.

Ez a pontszámosdi nem befolyásolja, hogy mely kártyák jelennek meg a következő kikérdezés során, ezért nagy számú kártya esetén nem ajánljuk ezt az appot: sok időt elvisz, ha újra ugyanazokat kérdezi ki tőled, amit már amúgy tudsz.

Kevés infó esetén azonban nem zavaró ez, és erősen versenyszellem-fókusszal rendelkezőknek kiváló inspiráció lehet: addig kezdeni újra és újra elölről, amíg el nem éred a maximum pontszámot. Ki tudja, lehet, hogy közben meg is tanulod a dolgokat.

Díj: ingyenes
Platformok: Android, iOS, Web

Forrás: CollegeInfoGeek

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel