Járj online órára Roxfortba!

Szerző: Diákszemmel

A Harry Potter írója, J.K. Rowling kisegít minket ebben az időszakban is, és új projektjében otthonról járhatunk Roxfortba!

Sok időt töltünk otthon, ami önmagában nem rossz, viszont szükségünk van néhány új elfoglaltságra, hogy ne unjuk nagyon el magunkat. Mindig jó tipp ilyen esetben Harry Potter világába csöppenni, és szerencsére Rowling fantáziája kimeríthetetlen, ha az általa teremtett univerzumhoz kell új és új szórakozásokat kitalálni.

A Harry Potter at Home nevet kapta az új projekt, ahol otthon „gyakorolhatjuk” a varázslást, videókból tanulhatunk Harry Potteres dolgokat, kvízeket és feladványokat végezhetünk el – kezdők is jól szórakozhatnak, de azok is fogják élvezni, akik már ismerősek ismerősek a varázslóvilágban.

Létezik egyébként egy Hogwarts Is Here nevű oldal is, ahol 7 különböző órára iratkozhatsz be: asztronómia, bűbájok, gyógynövénytan, varázslástörténet, főzetek, átváltozástan és sötét varázslatok kivédése. Mi lenne alkalmasabb időpont ezek kipróbálására, mint most?

Ez nem új projekt, viszont elképesztő részletességgel dolgozták ki a kurzusokat, amik szórakoztatóak és érdekességeket tartalmaznak. Az angoltudás nem árt hozzá, viszont akár nyelvgyakorlásként is remek lehetőség.

Kép forrása: J.K. Rowling twitter

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel