Mire figyelj most, hogy megőrizd az egészséged?

Szerző: Diákszemmel

Kizökkentünk a megszokott napi rutinból, ráadásul a kültéri tevékenységek nagy része korlátozás alá esik. Mire figyelj, hogy ebben a helyzetben is megőrizd az egészséged, és a józan eszed? Adunk pár tippet.

Figyelj a testedre

Amikor állandóan otthon vagyunk és más programunk sincs, mint végtelenítve nézni a kedvenc sorozatainkat, néha nehezebb fenntartani az egészséges életmódot. Másrészről viszont épp, hogy könnyebb. Most van időd megfelelő időközönként és rendesen enni, ezért már csak arra kell odafigyelned, hogy ne töltsd az egész estét egy doboz édesség társaságában.

Az is fontos, hogy mozogjunk eleget, hiszen a jövés-menés minimális napi testmozgása is kiesett most, így mindenképp szükség van sportra. A YouTube-on rengeteg videót találsz otthon végezhető testedzésekre, vagy ha olyan helyen laksz, hogy van rá lehetőséged, járj el futni, biciklizni. Nem feltétlen kell óriási sportemberré változnod, egyszerű, napi fél órás gyakorlatsorokat is végezhetsz, a lényeg, hogy átmozgasd a tested.

Ne nézz túl sok képernyőt

Monitoron tanulsz, monitoron nézed a filmeket, kijelzőn csevegsz a barátaiddal: könnyű belecsúszni, hogy megállás nélkül egész nap egy kijelzőt nézz. Ez viszont nem tesz túl jót a szemednek. Figyelj arra, hogy időről időre leszakadsz a képernyőkről, és csinálj valami offline is.

Őrizd meg a józan eszed

Ne pörögj bele túlságosan ebbe a helyzetbe! Figyelj arra, hogy ne minden gondolatod akörül forogjon, hogy hogyan alakult át az életviteled, vagy milyen nehézségeket okoz ez. Ne ess bele a másik végletbe se, ne kezdj el projekt alapon megvalósíthatatlan célokat kitűzni magad elé, hogy majd most megtanulsz spanyolul, vagy most majd tökéletes edzésprogrammal teljesen átalakulsz. Ezekkel felesleges nyomást helyezel magadra, és úgysem fogod megvalósítani. Inkább igyekezz a jó dolgokra koncentrálni, hogy mi az, amihez tényleg van kedved, és most időd is ebben az új helyzetben, és élvezd ki a nagyobb szabadságot.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel