5 érv, amiért érdemes diákmunkát vállalni

Szerző: Diákszemmel

Ha te is azon gondolkozol, jelentkezz-e diákmunkára a nyár hátralevő részében, vagy akár ősztől, mondunk 5 érvet, ami amellett szól, hogy érdemes vállalni!

diákmunka

1. Megkeresheted a saját költőpénzed

A diákmunka kiváló lehetőség arra, hogy szert tegyél egy alap saját költségvetésre, amit teljes mértékben te osztasz be. Fedezheted belőle a saját szórakozásod, hónap végén nem a szüleidtől kell kérni, ha elmennél moziba, és csak magadnak tartozol felelősséggel, hogy elköltöd-e az egészet.

2. Megtanulod beosztani a pénzt

Egészen máshogy állunk ahhoz a pénzhez, amit saját magunk kerestünk meg, felelősebben gazdálkodunk vele. Ha saját bevételed van, elkezded megtervezni, hogy mire osztod be, és jobban odafigyelsz, hogy kitartson a hónap végéig. Észre sem veszed, de elkezded beosztani a pénzt, ami hasznos tevékenység.

3. Tudatosabban bánsz az időddel

Ha hajlamos vagy minden sulis feladatot az utolsó pillanatig húzni, mindig pótcselekvéssel ütöd el az időt, amikor tanulni kellene, akkor ezen is segíthet a diákmunka. Sokkal inkább tudatában leszel, hogy mennyi időd van a tanulásra, és hogyan kell azt összeegyeztetned a munkával, ami tudatosabbá teszi az időkezelésed.

4. Munkatapasztalatot szerzel

Minden munkahely megkövetel egy sajátos együttműködési és kommunikációs logikát, amit jó, ha minél hamarabb megismersz és megtanulsz. Erre nem lehet előre felkészülni, mert más, mint a suliban. A diákmunka kiváló lehetőség, hogy szerezz ebben egy kis tapasztalatot, és amikor majd a végzettséged szerinti munkában próbálsz elhelyezkedni, már fogsz rendelkezni azokkal az alapokkal, amik segítenek, hogy ne tűnj teljesen zöldfülűnek a munka világában.

5. Kapcsolatokat szerzel

Még ha nem is olyan területen vállalsz diákmunkát, mint ahol később dolgozni szeretnél, nem tudhatod, kivel ismerkedsz meg. Hasznos kapcsolatokat szerezhetsz, amik később hasznodra válhatnak, amikor állást keresel. A diákmunka ráadásul elkötelezettséget jelez, azt mondja rólad, hogy hajlandó vagy dolgozni, ami máris kiemel a többiek közül.

A diákmunka kiváló lehetőség tehát, hogy szerezz szabadon beosztható pénzt és hasznos tapasztalatokat szerezz a későbbi munkáid szempontjából is. Ha érdekel, milyen lehetőségek közül választhatsz, böngészd a Multi Job kínálatát >>

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel