3 tipp, amit már most megtehetsz, hogy könnyebb legyen a vizsgaidőszak

Szerző: Diákszemmel

Az egyetemi félévek során mindig eltervezed, hogy előre készülsz, ebben az évben nem lesz éjszakába nyúló tanulások sora a vizsgaidőszak, aztán mindig az lesz a vége, hogy az utolsó pillanatra marad minden. Nem arra akarunk rávenni, hogy már most kezdd olvasni a szakirodalmat, de adunk pár egyszerű tippet, ami segíthet, hogy könnyebb legyen a vizsgaidőszakban a tanulás.

1. Nézd át a jegyzeteid nap végén

Amikor este hazamész, nézd át az aznapi jegyzeteid, és egészítsd ki, ahol érzed, hogy később nem fogod tudni, itt mit akartál leírni. Most még emlékszel, de néhány hónap múlva már nem fogsz, és akkor nem tudod hasznát venni a jegyzetnek, ami pedig hasznos infó lehet.

2. Tanulj minél többet offline

Amikor tanulsz, igyekezz úgy tenni, hogy kizárólag arra fókuszálsz. Ez a legkönnyebben úgy megtehető, ha teljesen offline leszel ilyenkor. Készíts minél több papírra írt jegyzetet, mert amit kézzel leírsz, az jobban megragad.

3. Naptárral tervezd a határidőket

Írd be egy naptárba, amikor egy beadandóval el kell készülnöd, és minél több mindent előre tervezel: pl. hogy mikor kezdesz el tanulni egy vizsgára, annál jobban be tudod osztani az időd.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel